La ratxa europea a casa acaba en la vora (91-93)

10/01/2020

València Basket va tractar de prolongar la seua ratxa de victòries a casa en Europa però no va poder superar a un Olympiacos que es va emportar la victòria en els minuts finals d'un partit de poder a poder. Fernando sant Emeterio amb 23 i Vanja Marinkovic amb 20 van ser els més destacats de l'equip.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Papanikolaou va posar per davant al quadre grec i malgrat la cistella de San Emeterio, el conjunt grec es va posar amb 2-8 després dels primers tres minuts. L'equip taronja el va equilibrar amb altres cinc punts de San Emeterio i un tir lliure de Sastre abans d'un tir lliure de Rubit que tallava el parcial en 6-0. Ndour des de la personal va posar per damunt a l'equip taronja per primera vegada (10-9 min.6) abans d'un triple de Rochestie. Ndour ho va tornar a empatar després de rebot ofensiu, Papanikolaou va trobar el camí cap a l’anella i Colom ho mantenia equilibrat des de la mitjana distància. Printezis i San Emeterio van intercanviar cistelles per a deixar el marcador en empat a 16 després del primer quart.

Vives va replicar al triple de Paul i Marinkovic va tornar a posar per damunt al quadre taronja des de la línia de personal. Dubljevic va retornar la cistella de Printezis i Vezenkov va anotar a anella passada per a tornar a equilibrar-ho (23-23 min.13). Vezenkov i Abalde ho mantenien equilibrat, igual que els triples de Vives i Rochestie. Doornekamp va posar per davant al Valencia Basket abans de dos triples de Vezenkov i Paul i una cistella després de robatori de Spanoulis per al 29-35 a dos i mig per al descans. Van Rossom des del tir lliure va tallar el parcial en 0-8, Rubit va traure un 2+0 i després de la pèrdua, Vezenkov va posar el 31-39. San Emeterio es va fabricar la cistella i es va deixar un des del tir lliure per a retallar, encara que després d'una altra defensa, Van Rossom va ficar una safata complicada per a acostar-se encara més i deixar el marcador en 36-39 en arribar al descans.

Un triple de Colom va replicar la cistella de Vezenkov i després del robatori, Doornekamp amb un altre va posar de nou per damunt a l'equip taronja. Papanikolaou va ficar el triple i Koniaris un altre per a tornar a posar per damunt als grecs, amb Spanoulis estirant el parcial per al 42-50. San Emeterio des del tir lliure va tallar el arreón grec però un triple de Koniaris va posar el 43-53 abans d'un altre de San Emeterio. Després dels tirs lliures de Spanoulis, Marinkovic va clavar el triple, Printezis va ficar des de la mitjana distància i Ndour va palmejar dins el tir de Vanja, que va retallar encara un poc més des de la personal (53-57 min.27). San Emeterio va fer l'eslàlom per a traure el 2+0 i Paul va ficar el triple des de la cantonada per a tornar a posar sis a dalt als grecs. San Eme va caçar el seu propi rebot per a ficar, Printezis li mantenia el duel ofensiu però l'aler càntabre continuava produint, en este cas des del tir lliure. Una falta sobre Labeyrie va acabar en una antiesportiva del propi ala-pivot francés per bracejar en el rebot que va ser una jugada de cinc punts amb un afortunat triple de Vezenkov. Van Rossom des del tir lliure i Printezis el deixaven en 63-70 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Doornekamp i una safata de Van Rossom ho van apretar de nou i un robatori amb mat de Marinkovic ho empatava a 70 a huit minuts del final. Paul va tallar el parcial en 7-0 amb un triple i Rochestie des del tir lliure i Vezenkov amb un triple el retornaven per a obligar a Ponsarnau a parar el partit amb 70-78 a 6:42 del final. Després de l'aturada, Van Rossom va ficar el triple i Marinkovic va palmejar dins el tir del propi base belga i Doornekamp la va ficar a taula sobre la botzina de possessió. Una suspensió de Colom va posar de nou per damunt al quadre taronja (79-78) abans d'una anella passada de Papanikolaou. San Emeterio ho va empatar des del tir lliure, Papanikolaou va trobar de nou el cércol i Printezis amb un triple va posar el 80-85. Marinkovic va ficar dos des del tir lliure, però es va xiular una falta en atac de Dubljevic i Vezenkov va ficar de dos en l'altre costat per al 82-87 a 105 segons del final. Colom va traure la falta de tres tirs, i encara que va perdonar el tercer, va haver-hi rebot ofensiu però Dubljevic no va ficar i Spanoulis si. Marinkovic va ficar la safata ràpid per a acostar a tres ficats ja en l'últim minut. Olympiacos no va anotar però ni el tir de Van Rossom ni el llançament després de rebot ofensiu de Dubljevic van entrar i Printezis i Spanoulis des del tir lliure sentenciaven el triomf hel·lé, que va acabar arribant per un resultat de 91-93.