Valencia Basket aconseguix un triomf de fe davant de RPK Araski (64-62)

11/01/2020

Valencia Basket va eixir vencedor d'un autèntic thriller que va mantindre a una Fonteta entregada en suspens fins al final d'un d'eixos partits per a veure repetit. L'equip taronja, que va arribar a anar 8 baix en l'últim quart, va tirar de defensa i fe per a donar-li la volta al marcador i aconseguir un triomf importantíssim davant del quint classificat.

El partit començava amb una gran cistella de Meiya en el pal, però Seda s'encarregava de respondre, i ho feia amb 6 punts consecutius. La pívot anotava 10 dels 11 primers punts del seu equip, encara que no podia evitar que Anna Gómez igualara amb un triple. Amb empat en el marcador, la lesió de Van den Adel detenia el joc. Després de la xicoteta parada, Izaskun García tancava el quart amb un llunyà triple que donava avantatge a les visitants (14-18).

Casas retallava en l'inici del segon, però un triple d'Asurmendi tornava el marge. Valencia Basket s'acostava gràcies a la defensa, però les constants pèrdues impedien aconseguir l'empat, i ho aprofitava Araski per a aconseguir la màxima després de dos bones accions de Raquel Carrera i un 2+1 de Quevedo (24-34). Dos tirs lliures d'Abalde retallaven abans del descans per a deixar el marcador en 26-34.

La primera cistella del tercer quart era novament per a Abalde. Valencia Basket millorava en atac. Ho va evidenciar Anna Gómez, amb 5 punts consecutius per a tornar a les taronja al partit i reactivar a la Fonteta. Un triple de Joy Adams culminava la remuntada, en un parcial de 15-4 en el que Araski només anotava des del tir lliure (39-38). Però les basques reaccionaven. Parcial de 0-7 amb triple d'Asurmendi i temps mort de Rubén Burgos. Un triple de Raman a l'eixida donava tranquil·litat, i el dolc es traslladava a la pintura, amb Reisingerová i Carrera anotant. Després d'un nou encert d'Asurmendi i la resposta de Cotano, les de Vitòria iniciaven l'últim quart amb 4 punts d'avantatge (48-52).

Ho intentava Valencia Basket en l'últim a través de Reisingerová, però la defensa sobre la txeca era asfixiant, i Araski va ampliar la diferència fins als 8 punts. Retallaven novament Anna Gómez i Queralt Casas, i la catalana amb un triple clau, situava novament el partit a 1 punt (57-58). Amb nerviosisme i imprecisions dels dos equips, la valentia de Joy Adams va posar per davant a les de casa, però Seda igualava i Asurmendi posava dos dalt a les d'Urieta a 1:11 del final. Seria Jana Raman la que assumiria galons amb un triple que li donava una vegada més la volta al marcador. Un tir lliure de Reisingerová posava el 64-62 i Araski tindria l'última amb 22 segons per disputar. Amb 6 per consumir-se Queralt Casas robava el baló i treia una antiesportiva que quasi assegurava el triomf en un final de pel·lícula. Errava els tirs lliures, però la possessió era taronja i Abalde tenia una segona oportunitat. També errava, però Araski no va tindre temps d'anotar i el marcador no es va moure. El triomf es quedava a casa.