Gran victòria coral a Sant Petersburg per a colar-se entre els 8 primers (81-86)

17/01/2020

València Basket aconsegueix la victòria en la pista del Zenit de Sant Petersburg en un partit que va tindre a Maurice Ndour com a millor jugador amb 11 punts, 5 rebots, 2 robatoris i 2 taps, secundat pel màxim anotador Vanja Marinkovic amb 14 punts. València BAsket es cola entre els 8 primers per primera vegada en la present temporada.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Maurice Ndour. San Emeterio des de la línia de personal va obrir el marcador i encara que Renfroe i Zubkov li van donar la volta, l'equip taronja va aguantar arrere els seus errors ofensius i un triple de Ndour li tornava a posar per damunt. Vius després d'un robatori i Loyd en una acció individual van ampliar el parcial taronja a un 0-7 fins a una canastra després de rebot ofensiu de Ayón (6-9 min.5). Renfroe ho empatava amb un 2+1 i Ponitka amb un triple col·locava el 12-9. Ndour des del tir lliure tallava el parcial en contra, Ayón palmeaba dins el tir de Zubkov i el propi ala-pivot rus convertia un triple per al 17-11. Doornekamp es va fabricar la canastra en el pal baix i Loyd després d'un robatori va ficar la safata per a retallar. Després de la revisió, el triple de Zubkov es va quedar en dos i Abalde amb una safata li donava la volta al marcador. Marinkovic va anotar el triple i va deixar el marcador en 16-20 al final del primer acte.

Motum va clavar el triple en la seua primera acció en pista, Albicy va anotar des de la mitjana distància i Will Thomas des del tir lliure va posar el 20-23. Marinkovic va atacar el cércol per a ficar la safata i Albicy va clavar el triple per a acostar a dos als russos. Motum amb una acció individual defensava la renda taronja, Will continuava fent mal sota el cércol i Abalde no perdonava des de la mitjana distància. Una falta de tres tirs sobre Marinkovic posava de nou els set d'avantatge i Iverson després de rebot ofensiu posava el 27-32 en arribar a la meitat del segon quart. Colton Iverson imposava la seua grandària sota els cércols per a anotar amb segones opcions i una canastra en transició de Voronov portava a Ponsarnau a parar el partit amb 31-32. Albicy li va donar la volta al partit amb un triple i Ndour va tallar el parcial anotant després de rebot ofensiu per a empatar-ho. San Emeterio i Loyd en transició van donar una altra estirada taronja i Motum palmeó el tir de Van Rossom per a recuperar parcialment l'avantatge visitant abans d'una canastra de Abromaitis per al 36-40 a dos minuts del descans. San Emeterio va clavar el triple, Albicy li ho va retornar i Loyd va mantindre encés el festival triplista amb un altre llunyà. Albicy en carrera va ficar l'habitació triple seguida. El tir final de Loyd va llepar el cércol però no va entrar i el partit es va anar al descans amb 42-46.

La segona meitat va començar amb un intercanvi d'errors fins a un triple d'Alberto Abalde i una canastra sota el cércol de Colton Iverson. El nivell de les defenses provocava tirs forçats i pèrdues fins que Abalde va connectar amb Ndour sota el cércol i Ponitka palmeó dins el tir de Iverson (46-51 min.25). Un triple de Doornekamp posava huit a dalt a l'equip taronja en arribar el temps mort televisiu i després de diversos errors, Trushkin amb un altre posava el 49-54. Abalde va convertir des de la mitjana distància, Colton Iverson va fer el mateix i Motum va trobar a Van Rossom per a la safata. Després d'una altra bona defensa, l'australià en carrera va convertir una acrobàtica safata i després del va fallar rus, Motum va remuntar línia de fons per a traure un 2+1 que deixava el marcador en 51-63 amb deu minuts per jugar.

Zubkov va ficar la primera de l'últim acte però Marinkovic li va respondre amb un 3+1 per a posar una nova màxima abans de la safata de Trushkin i la safata després de robatori de Albicy per al 57-67. L'equip celeste trobava ara sí l'encert que li havia faltat en el tercer acte, però Van Rossom sota el cércol protegia la renda taronja. Trushkin es va convertir en el referent ofensiu dels seus però Van Rossom va clavar el triple quan més estrenyia el Zenit amb el seu defensa presionante. Voronov li ho va retornar però Marinkovic va trobar el camí al cércol en una acció individual. Una encesa Trushkin i Voronov sota el cércol retallaven i un 2+1 de Zubkov posava el 71-74 a cinc minuts del final. Voronov ho empatava a 74 amb un triple i Ndour tallava el parcial en contra amb una acció individual. Aaron Doornekamp amb un triple des de la cantonada donava una mica d'aire a l'equip taronja però Albicy va ficar des de la mitjana distància per a posar el 76-79. Doornekamp va trobar a Vives per a la safata que ficava cinc a dalt al quadre taronja en els últims dos minuts i després va traure una falta d'atac de Zubkov. I va completar el seu moment decisiu amb un triple que posava el 76-84 a 1.04 del final.  Zubkov va traure falta ràpida i no va perdonar des de la línia, Van Rossom va fallar la safata i Hollins va clavar el triple per al 81-84. Van Rossom va ser al tir lliure i tampoc va perdonar. El triple de Albicy es va quedar curt i l'equip taronja va dormir la pilota per a sumar la seua desena victòria per 81-86.-86.