El bàsquet com a ferramenta d’integració - One Team VIII, Setmana VII

20/01/2020

La sèptima jornada d'entrenaments de l'octau projecte de RSC One Team d'Eurolliga amb Valencia Basket va servir per a treballar la comunicació verbal entre els integrants de la Fundació Maria Auxiliadora, amb jocs i activitats dirigits que els integrants treballen conjuntament i sàpien com dirigir-se i comunicar-se entre ells de la millor manera.

 

Esta sessió va servir per a conéixer la història personal d'Eduardo, que a penes porta vivint 6 mesos a Espanya, però ja ha aconseguit integrar-se gràcies a One Team i al Centre Laura Vicunya. “Quan vaig arribar ací no tenia amics, estava completament sols fins que vaig començar a anar a l'institut. Em vaig apuntar al Centre perquè la meua cosina porta un any ací i em va comentar quan vaig arribar que si se'm feia difícil fer els deures de l'institut m'apuntara, ho vaig fer i els educadors em tracten molt bé” relata el protagonista, sobre com va conéixer la Fundació María Auxilidora.

 

Des de llavors, ha viscut una gran evolució, i ara és un més. “Estos últims 6 mesos m'han tractat bé en el centre, en l'institut també, i em pareix genial que a pesar de no ser d'Espanya ací tracten així als inmigrants”. En eixe procés, les últimes setmanes amb One Team han sigut clau. “En One Team treballem la camaraderia, el treball en equip i això és algo que m'ajuda molt. A fer a amics, ací i en l'institut, on m'he d'esforçar, sé que he d'eixir avant i açò m'ajuda” compta.

 

Edu ha aprés a través d'One Team, que el bàsquet és una gran ferramenta d'integració. “Açó és una bonica forma de fer amics. Igual et pot agradar el bàsquet i a mi també, i podem formar una bonica amistat. Se m'està fent molt curt, açò està genial” explica.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/xiquetes, adolescents, jóvens i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte es senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

 


TAGS: