Les visites de Perfumerías Avenida a València: “La Fonteta mai fallava”

24/01/2020

Cap veu més autoritzada per a analitzar el que suposa una visita de Perfumerías Avenida a la Fonteta. La de diumenge que ve (26, 20:30h, Fonteta, Teledeporte), serà la primera que l'equip de Salamanca faça per a mesurar-se a Valencia Basket en lliga regular. Però els precedents, tant en el playoff del passat any, com abans de 2012 quan era Ciudad Ros Casares l'equip local, són una mostra molt clara de com són d'especials este tipus d’enfrontaments.

 

Amb la derrota a Salamanca, l'equip de Rubén Burgos no va poder allargar les semifinals en la Fonteta en l'únic precedent de l'equip taronja, la passada temporada. L'ambient en eixe partit va ser un reflex del que s'espera el diumenge: Més de 5200 persones van disfrutar en el pavelló valencià, tancant amb festa una temporada espectacular a pesar de la derrota (54-74).

 

Els precedents anteriors, daten de fa més de 7 anys. Era Ciudad Ros Casares l'equip local, i Salamanca el seu rival habitual cada vegada que hi havia títols en joc. L'últim, a l'abril de 2012, va suposar el primer colp d'un títol de lliga que es quedava a València. En aquella ocasió Marta Fernández ho vivia com a visitant, però ho ha assaborit des d'ambdós parts. “Tinc molt bons records d'eixos clàssics entre Ros i Avenida. He viscut molts més com a local amb el Ros, però vaig viure un any com a visitant amb Avenida. Es respirava un ambient espectacular en la Fonteta, era una de les dates marcades en el calendari durant la temporada. Motivació màxima pel que suposava el xoc i per l'ambient que es vivia. La Fonteta mai fallava. La temporada que ho vaig viure com a rival, va ser doblement especial pel que suposava per a mí, però sobretot perquè estos partits són els que t'agrada jugar i ho disfrutes perquè la Fonteta sempre ha sigut molt respectuosa amb el rival i motiva jugar a un escenari així” explica la ex jugadora, que comentarà el partit a Teledeporte.

 

Fins a un parell d'anys abans, Elisa Aguilar també era una experta a rebre a l'equip de Salamanca en terres valencianes. I això que ella també hi havia vestit la camiseta rival en la temporada 2000/2001. “Eren els típics clàssics de la Lliga on l'ambient dels dos pavellons era espectacular. A més en l'esportiu hi havia un nivell de plantilles impressionant i eren partits vibrants” relata l'actual Directora de Competicions FEB.

 

Dos veus autoritzades que reflectixen el sentir de nombroses llegendes que van participar en eixos partits que sempre suposaven una motivació extra per a qualsevol. Lauren Jackson, Sancho Lyttle, Erika De Souza, Ann Wauters o Marta Xargay entre altres van disputar l'últim precedent en 2012. El diumenge, a les 20:30, nou assalt.


TAGS: