Ponsarnau: “Monbus Obradoiro t'exigix molt tàcticament, necessitarem donar el nostre màxim”

24/01/2020

L'entrenador del Valencia Basket Jaume Ponsarnau assenyalava en la prèvia de la visita del seu equip a la pista del Monbus Obradoiro (diumenge 26, 20:00h, Fontes do Sar, Movistar Deportes 1) que “jugarem a una pista molt difícil contra un rival molt difícil, molt exigent. Probablement dels rivals més complexos a nivell tàctic en la Liga Endesa. La seua filosofia de joc ofensiu és sumar un concepte darrere l'altre, i això t'exigix moltíssim. I més quan tens poc temps per a preparar un partit, has d'estar clarivident i estar molt bé contra tot el seu repertori tàctic. Enguany estan jugant un poc més ràpid, prenent possessions més agressives. I han sumat l'exigència ja des del primer segon d'haver de defensar el seu tir de tres punts, que és quasi sempre la seua principal arma. I han sumat també el joc dinàmic de Kravic en el pick and roll que els fa molt difícils de defensar. Estem cansats, però demà ho estarem menys i el diumenge en el partit menys. La idea és traure totes les nostres forces perquè les necessitarem per a guanyar a un rival d'este nivell”.

 

La passada temporada l'equip taronja es va emportar el triomf de Santiago amb remuntada i triple de Van Rossom sobre la botzina final. Però la dificultat de tots els enfrontaments previs amb Ponsarnau en la banqueta fa que el tècnic taronja recorde que “l'equip ho té claríssim, el respecte cap al rival no pot faltar perquè tots els nostres partits contra ells han sigut molt durs i hem tingut que tactificar tot el que ells tenen per si mateix de tàctic durant el partit i aprendre. Ells tenen una referència molt clara cap al joc de bloc indirecte d'eixida per als seus tiradors, que tenen molts i molt bons. Tot això exigix moltíssim a nivell individual i a nivell col·lectiu. Màxim respecte perquè són bons, perquè fan les coses molt bé, perquè tenen bons jugadors i necessitarem donar el nostre màxim”.

 

El preparador del Valencia Basket revelava també que “l'única de les baixes que vam tindre a Moscou que és probable que arribe al partit és Alberto Abalde, i és bastant probable. Els altres 3 (Tobey, Loyd i Sastre), no. Estem satisfets de recuperar a Alberto, sumar un jugador que la seua potencialitat d'energia ens pot sumar en això”. 


TAGS: