Dietrick acaba amb Valencia Basket en una oda al bàsquet en Maloste (91-89)

31/01/2020

Valencia Basket i Lointek Gernika van tornar a fer màgia en Maloste. En el partit de les pròrrogues, amb déjà vu de la primera visita taronja, els dos equips van decidir honrar a l'esport del baló taronja amb un autèntic partidaç del que ningú va saber endevinar el final fins a l'últim segon. El triple de Dietrick va entrar i l’anella local va escopir el baló de Meiya després d'una gran acció, deixant la victòria a casa.

Va començar anotant Meiya Tirera però reaccionava ràpidament l'equip de casa. Dietrick es convertia en un malson per a la defensa taronja en els primers minuts, però les de Rubén Burgos aguantaven amb els bons moviments d'Abalde en el pal. Dos accions de Wojta i Arrojo donaven un més 5 a Gernika que anul·lava un parcial de 0-7, amb triple d'Adams i 4 punts consecutius de Jana Raman. Roundtree anotava per a tancar el parcial amb igualtat màxima (17-17).

En el segon parcial, una encertada Ocete en la direcció, va liderar a les basques per a agafar distància. Milic castigava, i Valencia Basket buscava solució en una Robyn Parks que deixava grans sensacions en el seu debut. L'americana firmava 7 punts, demostrant que pot aportar frescor a l'atac taronja, i de la seua mà es reduïen les diferències. No obstant això, la intensitat defensiva taronja no aconseguia el nivell d'altres partits, i Wojta i Milic ho van aprofitar per a tornar a agafar aire en el marcador abans del descans (43-35).

La reacció visitant no es va fer esperar. Anna Gómez i Robyn Parks, van castigar des del perímetre i li van donar la volta al marcador. Les forces s'igualaven i Roundtree i Meiya traslladaven l'acció al pal, on la taronja estava excelsa. Un contraatac de Queralt donava avantatge per al que no seria el quart definitiu (54-55).

Van passar els minuts, i va créixer Meiya. La de Mali es va apoderar del pal en un partit per al record. Responia Milic, i quan millor estaven les de Rubén Burgos, o bé Dietrick o bé Ocete treien el seu encert exterior. Adams i Queralt no es quedaven arrere. Desapareixien les defenses per moments, i 5 punts de Dietrick posaven contra les cordes a Valencia Basket. No va entrar el tir, però ahí estava Meiya, disposada a donar 5 minuts extra (78-78).

En la pròrroga va costar anotar. Meiya, Anna Gómez, Wojta, Ocete. Ningú desfeia la igualtat. Adams posava dalt a Valencia Basket des de la personal a 13 segons, però Dietrick tornava a fer màgia a falta de 6, amb un nou triple. En tan poc de temps, va poder Meiya fer un gran moviment per a generar-se espai, però l’anella va oferir un final cruel. Exhibició de dos grans equips que es queda a casa i que es repetirà en Eurocup.