Valencia Basket reprén la LF Endesa amb victòria davant de Nissan Al-Qázeres (66-48)

15/02/2020

Valencia Basket va tornar a la senda de la victòria en Lliga Femenina Endesa superant un lluitador Nissan Al-Qázeres en la Fonteta en un dia especial en què en honor dels xicotets lluitadors i lluitadores pel Dia Internacional del Càncer Infantil, les taronja es van esforçar al màxim per a aconseguir un triomf important per a seguir en la part alta de la classificació.

Un precís tir d'Anna Gómez des de 4 metres obria el marcador, i quatre punts consecutius de Meiya demostraven que Valencia Basket arribava amb ganes. Però també un necessitat Al-Qázeres, que igualava amb accions de Forasté i Ginzo. Però la intensitat defensiva de Joy Adams, que va frenar en sec a Simms, i l'encert ofensiu tant de l'americana com de les jugadores que eixien des de la banqueta, van permetre a les de casa dominar. Va tornar Reisingerová, va anotar Buch tot just eixir i es va estrenar de tres en el seu primer intent Parks en el seu debut en la Fonteta. Raman i Irene Garí en l'últim segon, van tancar el quart amb la màxima (19-6).

Un triple de la belga continuava augmentant el marge en el segon, fins que Simms tallava un parcial que es quedava en 16-0 per a les taronja. Ho intentaven les extremenyes, amb un 2+1 de Carter, però dos triples consecutius de Rosó Buch impedien l'acostament. La diferència s'estabilitzava, encara que les visitants aconseguien elevar la pressió defensiva, forçant algunes pèrdues taronja que es transformaven en cistelles de Simms. De la mà de l'americana, aconseguia Nissan no sols retallar, sinó ficar-se de ple en el partit abans del descans (33-28).

Queralt Casas s'estrenava amb dos robatoris que convertia en 4 punts per a obrir el tercer i donar tranquil·litat. Meiya li donava continuïtat, forçant el temps mort rival. Reaccionaven Carter i Ginzo, però la internacional espanyola estava de dolç. 10 punts en el tercer quart i cistelles de tots els colors per a trencar la defensa extremenya. Parcial de 9-0 i al final del tercer quart, el partit ja pareixia un altre (52-33).

Reisingerová i Parks ho deixaven en 13-0 abans de la resposta de Carter. Buch dirigia a la perfecció, i en defensa les taronja eren un mur insalvable. No va trobar resposta Al- Qázeres, que va veure com la diferència creixia per damunt dels 20 punts. De nou Carter i Forasté, tractaven de reaccionar, però Valencia Basket va saber gestionar el seu marge per a no patir i que la victòria es quedara a casa.