Esforç gegant, desenllaç en la vora davant un Top4 (82-85)

21/02/2020

València Basket es queda a la vora d'una victòria de molt de mèrit i important en la Turkish Airlines*Euroleague en caure davant Maccabi Fox *Tel Avive en les últimes 3 jugades d'un partit jugat de poder a poder. Bojan *Dubljevic amb 19 punts va ser el jugador més destacat d'un valència *Basket que segueix una setmana més en el Top8 de la Turkish Airlines Euroleague.

 

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Alberto Abalde, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Els punts inicials de Bryant i Hunter van suposar un parcial inicial de 0-8 que va tallar Abalde des de la mitjana distància. Labeyrie va palmejar dins un tir de San Emeterio però un triple de Caloiaro posava el 4-13 en arribar a la meitat del primer acte. Després de l'aturada, San Emeterio va habilitar a Ndour per al mat en transició i Avdija va ficar el triple per a posar per primera vegada la desena de desavantatge abans d'una cistella de San Eme i dos triples seguits de Colom i Tobey. Jackson va tallar el parcial en 8-0 per al 14-18 abans d'una cistella en acció individual de Quino i un triple de San Emeterio per a donar-li la volta al marcador sobre la botzina del quart amb el 19-18.

 

Colom va assistir a Ndour per al mat que obria el segon acte, Dorsey i Bryant li van donar la volta amb dos triples seguits i Tobey ho va empatar a 26 amb cinc punts seguits. Ndour des de la mitjana distància i un mat de Marinkovic després de robatori en una acció en la qual el serbi es va fer mal en la caiguda mantenien per damunt a l'equip taronja. Després de l'aturada, Guillem Ferrando va debutar com a professional assegurant el seu ingrés al Mur del Somnis i Ndour va anotar la cistella llunyana per al 32-26 abans d'un triple de Wilbekin. Ferrando va assistir primer a Ndour i després va trobar a Doornekamp que va traure falta i va anotar dos tirs lliures per al 36-29 abans que anotaren Bryant i Hunter. En l'última acció de la primera meitat el rebot ofensiu va caure en mans de San Emeterio, que va encertar per a manar el partit al descans amb 38-33.

 

La segona meitat va començar amb un ganxo de Dubljevic i una safata de Marinkovic després de robatori per a marcar una màxima de +9 abans de la canastra en rebot ofensiu de Hunter. Quino Colom amb un triple va posar per primera vegada la desena i després de la fallada israeliana, un triple de Dubljevic va disparar l'avantatge taronja a 13, obligant a Sfairopoulos a parar el partit. Després de l'aturada, Wilbekin va clavar el triple per al 48-38 i Dubljevic es va fabricar el ganxo. Hunter i Wilbekin van escurçar a set, Ndour va anotar des de la cantonada trepitjant la línia i Avdija va anotar en transició (52-45 min.26). Després d'un rebot llarg, Marinkovic va trobar a Dubljevic per al mat amb addicional, al qual va replicar Wilbekin amb un triple i Reynolds baix l’ anella. Vanja va traure la falta de tirs i després de la jugada enrevessada, la pilota li va caure a Wilbekin que amb un triple va posar el 57-53. Dorsey va acostar a dos als visitants abans que Labeyrie també convertira des de la personal. Avdija va ficar el triple i Colom va anotar des de la mitjana distància per a deixar-ho en 61-58 amb deu minuts per jugar.

 

Reynolds i un triple de Dorsey li van donar la volta al marcador abans d'un 2+0 de Labeyrie. El Maccabi va pujar el nivell de contacte sense que s'apreciaren personals i un triple de Labeyrie va replicar a la cistella de Avdija. Jackson posava el 66-67 però Labeyrie aconseguia segones opcions i treia tirs lliures per a mantindre per damunt a l'equip taronja. Dorsey tampoc perdonava des de la línia i Hunter va afonar el rebot ofensiu per al 68-71 a cinc i mig del final. Dubljevic va anotar els dos des de la personal, Dorsey va anotar malgrat l'oposició defensiva taronja i Fernando ho va empatar amb un triple. Hunter i Dubljevic van intercanviar punts per al 74-75 a tres minuts del final i després d'un parell de bones defenses, el capità taronja va clavar el triple. Wilbekin li va replicar amb un altre, San Emeterio no va convertir i Dorsey va anotar el triple per a posar el 77-81 a 1:18 del final. Després del temps mort, Dubljevic va ficar el triple però Dorsey li va respondre amb un altre per al 80-84. El triple de Colom no va entrar i els tirs lliures de l'equip macabeu i una cistella amb falta d’Abalde van deixar el resultat final en 82-85.

TAGS: