Valencia Basket recupera sensacions a la Fonteta amb un sòlid triomf davant San Pablo Burgos (95-66)

01/03/2020

Valencia Basket va tallar la seua mala ratxa a la Fonteta amb una sòlida victòria davant San Pablo Burgos per un resultat de 95-66 abans de la doble jornada de la Turkish Airlines Euroleague que afronta la setmana vinent. L'equip taronja es va posar per davant en el segon quart i amb dos parcials de 8-0 en el tercer ho va acabar decantant al seu favor. En un triomf coral en el qual l'entrenador Ponsarnau va recuperar i li va donar alguns minuts a Guillem Vives, Abalde amb 15 punts, 8 rebots i 3 assistències per a 27 de valoració i Labeyrie (14 punts sense fallada i 5 rebots per a 22 de valoració) van ser els millors.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Alberto Abalde, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Mike Tobey. Encara que Sastre va ficar la primera, Bassas i Benite van posar per damunt al conjunt burgalés abans d'un mat després de robatori de Abalde. Un triple de Abalde va replicar a un mat de Lima però Clark també va anotar des de lluny i San Emeterio ho va empatar a nou al pas per la meitat del primer quart. Sastre i Benite ho mantenien equilibrat i un triple de Fitipaldo i Apic després de robatori van posar el 11-16. Dubljevic es va fabricar el ganxo i Colom va anotar sobre la botzina del quart per a deixar-lo en 15-16 després del primer acte.

El segon quart va començar amb un gran esmaixada de Labeyrie a passada de Dubljevic i una safata de Marinkovic després d'un robatori de Doornekamp. Fitipaldo va amagar la pilota per a anotar la safata però Doornekamp va robar una altra pilota i Labeyrie va acabar amb un potent mat. McFadden va aprofitar l'error taronja per a empatar-ho a 21 amb un triple, i encara que Dubljevic va ficar un altre, Fitipaldo va continuar generant safates en el 1x1. Colom es va fabricar una altra a taula i Marinkovic va atacar l’anella per al 28-23 i encara que Fitipaldo continuava lliscant-se per a trobar el camí a l’anella, Doornekamp va ficar un triple per a portar a Peñarroya a parar el partit. Però després de l'aturada, Colom li va manar un alley-oop a Labeyrie que el francés va convertir en el 33-25 abans d'una cistella de Clark. Marinkovic es va fabricar el 2+0 i encara que l'equip taronja no va aprofitar les fallades des del tir lliure dels burgalesos, almenys tampoc ho va fer el San Pablo Burgos i Doornekamp va anotar des de la mitjana distància i Labeyrie va anotar un des del tir lliure per al +9 (38-29 min.18). Benite va ficar dos tirs lliure però Doornekamp va convertir en un triple una jugada enrevessada i Abalde va atacar l’anella amb decisió per a ficar la safata amb rectificat i manar el partit al descans amb 43-31.

La segona meitat va començar amb el tir lliure d'una tècnica a l'entrenador castellà que va anotar San Emeterio i encara que McFadden va anotar de tres en la primera ofensiva del San Pablo Burgos, Labeyrie li va replicar amb un altre triple. Tobey va agranar el tir de Clark i va anotar el triple en l'altre costat i Labeyrie es va fabricar amb un bon moviment de peus una cistella des de la mitjana distància per al 52-34. Fitipaldo va tallar el parcial en 8-0 i després va assistir a Lima per a la cistella baix l’anella però una antiesportiva de Benite sobre Sastre que va acabar amb una jugada de quatre punts defensava l'avantatge taronja en +18 abans d'un triple llunyà de Benite al qual va replicar Tobey amb un altre. Benite i Tobey continuaven intercanviant punts, encara que la del taronja va ser triple i després d'una bona defensa, Abalde va clavar el triple després d'una bona circulació de pilota. El quadre castellà no trobava res en atac, la qual cosa va aprofitar San Emeterio per a posar des del tir lliure un màxim avantatge amb el 67-43 a tres minuts per a acabar el tercer quart. Apic va tallar el parcial en un altre 8-0 i Guillem Vives va tornar després de lesió per a recuperar una pilota i penjar un alley-oop que va baixar Labeyrie. Motum des del tir lliure la va ampliar per a una nova màxima (71-45) amb deu minuts per jugar.

Encara que San Pablo Burgos va començar ficant, Dubljevic i Motum van protegir l'avantatge taronja. Barrera assumia el protagonisme ofensiu dels visitants però Ndour i un triple de Doornekamp no permetien acostar-se al quadre burgalés. Que no obstant això sí que trobava punts en l'últim període encara que Motum anotava prou per a mantindre la renda taronja per damunt de la vintena. Guillem Vives va tornar al partit per a continuar agafant ritme de competició i una falta de tres tirs sobre Doornekamp i la tornada al partit de Abalde y un 2+1 de Motum van tornar a estirar l'avantatge taronja, que per primera vegada va arribar fins als +30 abans de que el partit acabara amb un marcador de 95-66.