Comunicat oficial

04/03/2020

En relació al partit d'Eurolliga a disputar demà dijous dia 5 a la Fonteta, entre el Valencia Basket Club i el Armani AX Exchange Milà, i en concret respecte a la “recomanació de mesures extraordinàries en relació amb la situació provocada pel COVID-19” de les autoritats sanitàries, el Club informa:

 

Que des del moment en el qual ha sigut coneixedor de la notícia, ha estat en permanent contacte amb les autoritats sanitàries, aportant de manera transparent i proactiva la documentació i informació precisa per a, en línia als missatges de tranquil·litat que socialment s'estan transmetent, demostrar que no existix cap risc pel que fa als aficionats; manifestant que sempre adoptarà, com no pot ser d'una altra forma, les mesures que les autoritats sanitàries acorden referent a això.

 

Per això, amb la finalitat de no generar inquietud en la nostra afició, donar normalitat i evitar desinformació, vol compartir amb estos les següents dades objectives respecte a la celebració d'este encontre d'Eurolliga, que s'han posat a la disposició de les autoritats sanitàries per a poder adoptar una decisió coherent i dins de l'absoluta normalitat respecte a esta situació concreta:

 

1.- Al Club li consta que no es desplacen aficionats italians per a presenciar l’encontre, i per tant no hi ha desplaçament d'aficionats que provinguen de les zones de risc.

 

2.- El pavelló de la Fonteta té un aforament de 8.000 espectadors, dels quals 7.750 són abonats anuals del club. La resta de localitats, en concret 74 han sigut venudes a públic local. Per tant, no es comptaria amb afeccionats desplaçats des de les zones afectades d'Itàlia.

 

3.- El Club ha informat els periodistes italians que tenen previst cobrir el partit, que no es desplacen i que se'ls remetrà tota la informació necessària per via telemàtica i online.

 

4.- El Club ha oferit la possibilitat que només accedisquen els seus 7.750 abonats de temporada, i per tant, renunciant i retornant l'import als 74 afeccionats locals que van adquirir l'entrada; activant per a això els torns mecànics d'accés en tal sentit i constatant-ho de manera fefaent.

 

5.- Que, seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut i de les autoritats sanitàries espanyoles, s'informarà els aficionats assistents de les mesures d'higiene recomanades en esta situació.

 

Una vegada traslladada tota esta informació i mesures a les autoritats sanitàries, la decisió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha sigut que l’encontre es celebre a porta tancada, i així s'informa els aficionats.

 

Amb això complim esta decisió de jugar el partit a porta tancada, encara que no agrade la decisió, ja que amb les mesures citades el partit compliria amb els requisits per a poder disputar-se amb públic i baix total i absoluta normalitat, que entenem que és l'objectiu que es pretenia, i no el de generar una sensació preocupant en este cas en concret.


TAGS: