Els ambaixadors Colom i Ndour tanquen el One Team VIII amb la col·laboració de CaixaBank

06/03/2020

Els “Ambaixadors One Team” de Valencia Basket, Quino Colom i Maurice Ndour, han participat esta vesprada en la desena sessió del programa de Responsabilitat Social Corporativa de Euroleague Basketball que l'entitat taronja està desenvolupant en L’Alqueria del Basket amb els integrants de la Fundació María Auxiliadora. Com en totes les edicions, el Club ha comptat de nou amb l'ajuda de CaixaBank a través de l'Obra Social “la Caixa”.

 

Els joves participants han rebut este reconeixement a la seua implicació i el seu esforç de mans del Director de Màrqueting i Comunicació del Club, Jesús Villarreal, a més de Encarna Alcaide, responsable d'Acció Social de CaixaBank en la Comunitat Valenciana.

 

Encarna Alcaide va valorar molt positivament l'experiència comentant que “un any més, des de CaixaBank estem molt satisfets amb esta col·laboració amb el Valencia Basket, ja que els valors d'este projecte encaixen perfectament amb els de la nostra Obra Social, que es preocupa i s'ocupa d'oferir oportunitats als col·lectius que més el necessiten”.

 

Valoració dels “One Team Ambassadors”

Els dos jugadors taronja han estrenat la condició d'ambaixadors compartint una sessió de diversió i entrenament amb els joves participants en el programa, que no han dubtat a demostrar durant els exercicis a tots dos jugadors els avanços que han protagonitzat en la pràctica del bàsquet durant les nou sessions anteriors.

 

Com ha sigut una constant en tots els projectes “One Team” en els quals s'ha embarcat Valencia Basket, els ambaixadors no han volgut faltar a la cita a l'hora de donar suport a les iniciatives que Valencia Basket està desenvolupant dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa de Euroleague Basketball. L'objectiu fonamental dels coaches és que a través de la pràctica del bàsquet els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral, usant l'esport com a vehicle per a compartir valors socials amb els xics i xiques de la Fundació María Auxiliadora, sempre amb l'ajuda de l'Obra Social “La Caixa”.

 

El base de Valencia Basket, Quino Colom, un dels nous ambaixadors “One Team” de l'equip taronja, ha destacat sobre la seua primera experiència amb este càrrec que “és un projecte molt bonic, ajunten coses molt bones del bàsquet com el companyerisme, no rendir-se mai, continuar lluitant amb l'equip fins al final. Agafar eixos valors i portar-los a la gent que pot necessitar-los un poc més és una cosa molt bonica i et dóna perspectiva del que és realment important en la vida”.

 

Per part seua, Maurice N’Dour també valorava molt gratament la sessió. “És molt important estar en esta mena d'esdeveniments, els xiquets ens prenen com a exemple i hem d'ensenyar-los el que s'ha de fer dins i fora de la pista per a viure en societat, donar-los els valors que es necessiten per a ser un bon esportista i una bona persona” comptava.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” ha constat de deu sessions d'entrenament que s'han desenvolupat els divendres a la vesprada des del 8 de novembre fins a la sessió de clausura de hui. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà els participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/as, adolescents, joves i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i serveis que porta endavant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte se senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.


TAGS: