Guillem Vives: “Continuem treballant física i mentalment per a estar preparats”

07/04/2020

El base de Valencia Basket Guillem Vives fa un repàs de l'actualitat i en primer lloc ens parla de la seua nova rutina de treball, assegurant que “ho estic portant de la millor forma possible, fent molt cas als experts que ens recomanen el que cal fer. Tinc una rutina feta de dilluns a divendres on puc tindre més o menys el dia organitzat. Tinc la sort que la Universitat, els estudis, ja els feia de manera on-line i puc continuar estudiant al matí. I a part tenim en pla físic diari del Club”.

 

Com #EstoNOtienequePARAR perquè #EstoPasará, tota la plantilla taronja continua treballant de manera individual per a estar llestos quan la pilota puga tornar a botar. Vives recalca que “mentalment com a jugadors cal estar preparats perquè al final, encara que no sabem la data, quan els experts ens diguen cal tornar i si estàs millor preparat, tornarem millor. Tenim una obligació com a equip, com a jugadors, d'estar físicament en un bon estat. És clar que necessitarem un temps per a readaptar-nos i físicament hem de continuar treballant i no podem deixar-nos. Però alhora, mentalment cal anar generant motivació, sensació, ganes de tornar. No caure en el descoratjament, saber que continuar treballant i enfocant bé les nostres visions cap a punts i arribar quan arribe en la millor forma possible. Tenim un equip i un equip tècnic que ens ajuda en això, estem fent les coses correctament i ens mantenim connectats tots. Això és un punt molt bo per a poder afrontar la tornada. Crec que l'equip té ganes de tornar, però esperarem pacients a les ordres per a quan tornem seguir al màxim”.

 

En estos dies, Valencia Basket està recuperant en mode estrena les seues victòries en el Playoff que va acabar amb el títol de la Liga Endesa en la temporada 2016-17. Hui dimarts, a partir de les 20:30 hores, toca recordar el triomf en el Fernando Buesa Arena per a obrir les semifinals. Uns partits que, si cap, augmenten un poc més l'enyorança del bàsquet de Guillem Vives. El base reconeix que troba a faltar “moltes coses. Ara s'estan repetint molts partits i he vist la sèrie dels partits de la Lliga que el Club està retransmetent per Youtube. Revius eixa sensació de comunió amb la Fonteta, encara que haja passat temps, recordes moments i partits especials. Tota eixa sèrie de Playoff va ser una sensació increïble i et dóna eixa adrenalina de voler tornar a viure eixe tipus de partits. Això principalment. Després també tornar a estar amb els companys, treballar en la pista, agafar la pilota. Amb el pas del temps va in crescendo eixa sensació. Cal esperar per a tornar però sí que és veritat que cada dia que passa vas agafant més ganes de tornar a viure eixe tipus de sensacions i tornar a estar amb els companys”.

 

Preguntat sobre a quines activitats dedica el seu temps lliure, Vives reconeix que “amb el pla físic diari que ens envia el Club ja consumixes moltes hores. A part vaig trobant noves aficions, noves sensacions. Ens van regalar una guitarra a la meua parella i a mí en Nadal i l'estem intentant controlar. Jo tinc molta menys habilitat però s'està intentant.També estic creant una nova rutina de meditació. Ja ho havia llegit fa molt però estic tractant de crear un hàbit i cada dia dedicar uns minuts a meditar. Vaig començar amb molt pocs minuts perquè m'era molt difícil. Però amb el pas de les setmanes he anat incrementant el temps que li dedique a això i ja li dedique deu minuts diaris. I em va molt bé, a part del ioga que fem amb la meua parella, que m'ajuda a tranquil·litzar i també a estirar”.

 

El base s'ha unit als missatges d'afecte en record del nostre etern delegat de camp Martín Labarta: “Ens ha deixat una persona 100% de Club. Pot ser que molta gent no el conega però els que estem dins de la família del Valencia Basket ho tenim molt present. Crec que Martín és un referent de club, ha estat 26 temporades amb nosaltres. Era molt difícil ja imaginar-te com ha sigut enguany estar sense Martín Labarta a la Fonteta. És dur pensar que no estarà més amb nosaltres. Vull enviar un missatge d'ànim a la seua família, a part que en estos moments es fa encara més dur”.

 

Guillem diu que especialment “recorde de Martín la seua amabilitat amb mi. Eixe “Què passa,xiquet?” sempre que em veia. I recorde una cosa molt important. Ell sempre estava en els moments bons, sempre ens felicitava després d'un gran partit. Però sempre estava en els moments complicats. En derrotes dures, de les que costen assimilar, sempre rebies un missatge de Martín i això et feia obrir els ulls i relativitzar una victòria o una derrota. Pensar en ell, en com ho estava passant, i com treia eixa energia per a estar amb el Valencia Basket encara des de lluny”.


TAGS: