Van Rossom: “Tenim la il·lusió de tornar a competir, però el primer és la salut”

23/04/2020

El base de Valencia Basket Sam Van Rossom, com la resta dels seus companys, continua treballant de manera individual. Una dinàmica nova que el director de joc belga confessa que “fins ara estic portant bastant bé. Intentem canviar els entrenaments cada dia encara que estiguem limitats en el treball que podem fer ara mateix. Però alternant els exercicis, no fent les mateixes coses tots els dies, ho portem bé. Ara mateix no podem treballar al 100% com volem però el Club ha fet tot el possible perquè ens puguem mantindre en forma de la millor manera possible”.

 

Van Rossom compartix este moment amb una altra atleta professional. La seua parella, la jugadora del Valencia Basket femení Jana Raman. Una circumstància que Sam considera com un avantatge: “La veritat és que ajuda molt. Treballem junts, entrenem junts, cada matí fem el nostre entrenament i és clar que és més divertit fer-ho amb dos que fer-ho tot sol, sobretot quan portes un temps fent entrenaments individuals. Si pots compartir-ho amb algú més ho disfrutes més, pots fer broma amb l'altre o pots ajudar a l'altre. I és més agradable sent dos que un només”.

 

Amb les dues competicions en les quals està immers el Valencia Basket redefinint els seus formats de competició per a tractar d'acabar la temporada, Van Rossom assenyala que “és clar que a tots ens agradaria competir però el primer és la salut de tot el món. Motiva, encara que d'una banda encara no sabem si podrem jugar o no, però tenim la il·lusió de tornar a jugar, de tornar a fer les coses que ens agraden fer. I per això ens continuem mantenint en forma. Però cada dia que això dura més costa un poc més perquè estàs limitat en el que pots fer”.

 

Faltant entrenaments de grup, la plantilla del Valencia Basket es manté unida amb reunions telemàtiques freqüents. Com revela Van Rossom, “totes les noves tecnologies ens permeten reunir-nos, com nosaltres en el Club amb l'equip. Ho fem cada setmana una o dues vegades, així ens veiem les cares i parlem les coses. Després tens altres maneres com FaceTime o Whatsapp i pots cridar al que vullgues. En esta època tot està un poc millor. Si això ocorre fa 30 anys haguera sigut tot molt més difícil per a portar-ho comparat amb com ho portem ara”.

 

Pensant en un possible retorn, el base taronja té clar que “el més difícil serà el físic. A nivell mental tots tindrem moltes ganes de tornar a jugar, una cosa que és normal per a qualsevol esportista que porta sis setmanes fora de competició. Necessitarem segur un temps d'adaptació per al nostre cos per a fer el que volem fer tots en la pista”.

 

Per a aprofitar el temps en el qual no estan entrenant, Sam confessa que ell i Jana “fem coses diferents. Les coses més evidents són Netflix i la televisió, però intent limitar-ho cada dia. No vull estar tot el dia davant d'una pantalla, així que hem demanat uns llibres i estem llegint més del que ho féiem abans. Amb Jana podem jugar a alguns jocs, a les cartes, faig mots encreuats, llig articles en internet sobre el tema amb el virus però tampoc massa. No vull estar tot el dia amb les notícies”.

 

Per a tancar esta entrevista, Van Rossom ens deixa les seues recomanacions lúdiques per a estos dies: “De sèries esta setmana ha eixit “The Last Dance” de Michael Jordan i crec que tothom que està en el bàsquet ja ha vist els primers dos capítols. Vam estar veient altres sèries com Ozark i La Casa de Paper, que han tret les seues últimes temporades fa unes setmanes i ara estem veient Fauda, que és bastant bona també. Pel·lícules no veig moltes, en la televisió belga estan fent cada setmana una d'Harry Potter, que ja havia vist alguna a trossos però mai les havia vistes senceres, així que ara estic amb elles. I de llibres acabe d'acabar el de Mike Tyson i el de Andre Iguodala. I ara mateix estic amb Shoot Dog, de Phil Knight, que és el que ha construït la marca Nike”


TAGS: