Rebecca Allen, versatilitat WNBA per a tancar el projecte taronja

09/06/2020

El projecte femení de Valencia Basket ja mira al futur i continua donant passos. Després d'una altra temporada complint el full de ruta establida i millorant resultats, aconseguint la primera victòria en una Copa de la Reina, aconseguint la quarta posició en lliga regular i els quarts de l'Eurocup Women, l'equip de Rubén Burgos realitza un últim moviment buscant fer un pas més en la 2020-21.

 

Amb eixe objectiu, Valencia Basket ha aconseguit un acord amb la jugadora internacional australiana Rebecca Allen (escorta, ràfol, ala-pívot, 1.88, 27 anys), perquè s’afegisca al projecte taronja la pròxima temporada. La jugadora tanca així una plantilla que ja comptava amb Lorena Segura, Raquel Carrera i Queralt Casas, que ja tenien contracte en vigor per a la pròxima campanya, María Pina, Anna Gómez i Leticia Romero, renovades pel Club i les acabades d'incorporar Laura Gil, Laura Juskaite, Cristina Ouviña, Marie Gülich i Celeste Trahan-Davis. “Estic molt emocionada pel meu fitxatge. He estat veient les incorporacions de l'equip, les meues noves companyes i estic emocionada per jugar amb elles, conéixer els entrenadors, el staff, els fans, explorar la ciutat. Serà una gran temporada i crec que tindrem èxit” compta la nova jugadora taronja.

 

Rebecca Allen és una autèntica referència en el seu país. Internacional en les categories de formació, és una de les líders de la selecció absoluta, amb la que ha aconseguit una plata i un bronze mundials. En quant a la seua progressió en clubs, va començar deixant grans números en distints equips de la lliga australiana de 2009 a 2016, sent anomenada en 2014 millor jugadora defensiva. Des de 2015 acumula també experiència en una WNBA en la que no deixa de créixer, amitjanant el passat estiu 7.2 punts i 42.6% en triples amb New York Liberty.

Després de passar amb bones sensacions per la lliga eslovaca i la lliga francesa, l'última temporada l'ha disputat a Polònia amb Arka Gydnia, equip en què ha tornat a destacar pel seu gran percentatge d'encert exterior (50%) a més d'anotar 14.1 punts i agafar 5.3 rebots per partit en una Eurolliga en la que se n'ha anat fins als 14 de valoració per partit.

 

Trajectòria esportiva

2009-10. Dandenong Rangers (WNBL Australiana).

2010-12. AIS (WNBL Australiana).

2012-14. Melbourne Bulleen Boomers (WNBL Australiana).

2015-20. New York Liberty (WNBA)

2015-16. South East Queensland (WNBL Australiana).

2016-17. Good Angels Kosice (Liga eslovaca y Eurocup)

2017-18. Lyon ASVEL feminin (Liga francesa)

2018-20. Arka Gydnia (Liga polaca y Euroliga)

Junio 2020. Valencia Basket.


TAGS: