Valencia Basket s'estrena en la Fase Final amb victòria (74-90)

18/06/2020

Primer partit i primera victòria per a València Basket que va superar a Morabanc Andorra en un duel intens en el qual va estar per davant en quasi tota la trobada. Els andorrans es van posar a 1 en l'últim període, però un gran parcial de 3-20 va deixar la victòria a casa.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Mike Tobey. Cinc punts seguits del canadenc van replicar la cistella inicial de Pérez i Abalde es va fabricar el corredor a l’anella per a un parcial de 0-7 que va tallar una antiesportiva del propi aler gallec que va acabar en una jugada de quatre punts per als andorrans. Todorovic va posar per damunt al seu equip (8-7) abans de la primera cistella de Loyd després de la seua reaparició (un triple) i una safata en transició de Van Rossom. Abalde va pujar el llistó defensiu amb un parell de robatoris i va clavar un triple per a ampliar la renda taronja, que va pujar a un parcial de 0-9 amb un tir lliure de Colom fins al 8-16 al pas pel minut 7. Un triple de San Emeterio va respondre als punts de Sy i Hannah i Dubljevic es va fabricar una cistella amb addicional malgrat la doble defensa a la qual li va sotmetre el quadre andorrà per a posar per primera vegada la desena d'avantatge. Després d'un intercanvi d'errors, Llovet va convertir per a deixar el marcador en 14-22 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de San Emeterio després d'una bona circulació de pilota al qual van replicar Hannah amb un altre en acció individual i Llovet amb un ganxo. MoraBanc Andorra aprofitava els errors en atac per a córrer i un 2+0 de Senglin i un triple de Jelinek posaven el 24-25, la qual cosa portava a Ponsarnau a parar el partit a huit minuts per al descans. Van Rossom va tallar el parcial en contra amb una safata i Jelinek va empatar el partit amb un triple. Un cistella sobre la botzina de Sy va posar el 29-27 però Van Rossom amb el tir lliure d'una tècnica i assistint per al mat de Tobey va posar de nou per damunt a l'equip taronja. Una bona defensa i un triple de Doornekamp ho deixaven amb quatre a dalt per al quadre taronja en arribar a la meitat del segon quart. Abalde va convertir des de la mitjana distància però Todorovic va ficar un triple que suposava el 32-35 a quatre minuts per al descans. Van Rossom i Tobey van tornar a associar-se, però MoraBanc Andorra retornava els colps per a no deixar créixer la renda taronja (hui visitant a la Fonteta). Loyd anotava però el quadre andorrà va traure dues accions seguides de cistella amb addicional per a mantindre's a un. Labeyrie (a passada de Abalde) va traure un altre 2+1 i després d'una bona defensa, Abalde va clavar un triple per a estirar un poc la renda taronja. Colom i Motum van anotar per a deixar el marcador en 41-50 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Senglin però Tobey per dues vegades va convertir baix l’anella per a defensar la renda taronja i Labeyrie va convertir després de rebot ofensiu per a posar una nova màxima renda. Un avantatge que es va ampliar a catorze després d'una safata en transició de Sastre que portava a Ibón Navarro a parar el partit després d’un poc més de dos minuts de segona meitat (44-58). Un triple de Senglin tallava el parcial d'un equip taronja que va arribar a manar per 16 i Bandja Sy va reactivar un poc l'ofensiva del seu equip encara que Valencia Basket aprofitava els tirs lliures d'un parell de tècniques a la banqueta andorrana i un triple de Sastre per a defensar la seua renda. MoraBanc Andorra va encadenar un parell de cistelles i es va acostar a deu amb dos tirs lliures de Olumuyima (55-65 min.28). Colom es va fabricar la cistella per a tallar el parcial en contra però cinc punts seguits dels andorrans ho deixaven en 60-67 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic va habilitar a Van Rossom per a un triple que obria l'últim acte però Senglin va anotar de dos i MoraBanc Andorra va eixir abans de l'intercanvi d'errors en el qual es va convertir el partit amb una antiesportiva de Loyd que va suposar una jugada de cinc punts de Jelinek. Hannah va acostar a un als andorrans amb una safata, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 69-70 a set minuts del final. Tobey va anotar baix l’anella per a acabar amb l'apagada taronja i després d'una bona defensa, Sastre va clavar un triple per a donar un poc d'oxigen al quadre taronja. Després del temps mort, Abalde va atacar l’anella amb decisió per a la safata i Walker va ficar un triple que posava el 72-77. Però Abalde va tornar a atacar el cércol al màxim i va traure una cistella amb addicional per a defensar els huit d'avantatge. I després de provocar la pèrdua, un triple de Tobey posava una altra vegada la renda per damunt de la desena. I un mat espectacular del propi Tobey i un triple de Sastre trencaven definitivament el partit per a entrar en els últims dos minuts amb 72-88. Els últims compassos van servir per a veure als germans Colom en pista i per a deixar el resultat final en 74-90.