Partit majúscul, derrota en la vorera (95-90)

22/06/2020

València Basket patix la seua primera derrota en la Fase Final de la Lliga Endesa en caure davant el Reial Madrid d'un destacat Facundo Campazzo. Els taronja es van agarrar al partit i van dominar alguns trams de la segona part, però les últimes possessions van caure del costat blanc.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Mike Tobey. El base belga va ficar la primera cistella taronja i Abalde va aconseguir per elevació evitar els llargs braços de Tavares. Carroll i Campazzo van posar per damunt l'equip blanc abans d'un triple de Abalde per a empatar-ho a set. Deck i un triple de Randolph van tornar a estirar la renda del Real Madrid i encara que Tobey es va penjar després de passada de Van Rossom, una cistella amb addicional de Deck posava el 15-9 després dels primers quatre minuts. Un triple de Sastre va replicar a la cistella de Carroll però Deck continuava fent mal en el pal baix. Joan Sastre va assumir el protagonisme ofensiu amb dues cistelles seguides però l'ofensiva madridista li permetia mantindre's nou a dalt després del triple de Carroll. Un 2+1 de Van Rossom va ser contestat per un triple de Campazzo però Abalde des de la mitjana distància no deixava que la renda cresquera fins a la desena. El segon triple de Campazzo ho deixava en 31-21 al final del primer quart.

Colom va ficar la primera del segon acte i encara que Campazzo va continuar castigant des de fora, Labeyrie li va retornar el triple i Thompkins va allargar la sèrie d'encerts des de darrere de la línia. Labeyrie i Loyd continuaven convertint punts però l'eficàcia blanca era altíssima i un triple de Taylor des de la cantonada posava el 42-30 a set minuts del descans. Un triple de Loyd va ser replicat per un altre de Thompkins, però Randolph ficava el nové triple en dotze intents del Real Madrid per a posar el 48-35. Quan l'equip blanc va baixar un poc el seu increïble encert exterior, Loyd després de caçar el seu propi rebot ofensiu i un triple en transició de Marinkovic van retallar un poc el desavantatge i van portar a Pablo Laso a parar el partit amb 48-41. Un triple de Van Rossom i Loyd en transició després d'un robatori de Labeyrie van retallar i malgrat la cistella de Taylor, un altre triple de Marinkovic ho baixava a tres amb el 52-49. Campazzo i Deck van tornar al partit per a desencallar l'ofensiva blanca, però Marinkovic seguia encertat des de fora per a manar el partit al descans amb 56-52.

Abalde en una acció personal va ficar la primera de la segona meitat i encara que Tavares va començar a fer mal baix l’anella, un tap de Sastre sobre el tir de Carroll que va portar una safata amb addicional de Abalde i un palmeig de Tobey mantenien el partit apretat (60-59 min.24). Campazzo es va inventar la cistella en acció individual i Carroll va clavar el triple per a tornar a estirar la renda madrilenya, però Tobey a taula i un triple d'Aaron Doornekamp ho tornaven a apretar en arribar a la meitat del tercer quart. Un robatori de Tobey que Van Rossom va manejar amb paciència va acabar en un triple de Sastre que va posar per davant al quadre taronja per primera vegada des de l'inici del partit. Abalde va culminar en una safata en transició altra bona defensa taronja per a posar el 65-69. Després d'un intercanvi d'errors, Thompkins i Causeur li van donar la volta de nou al marcador i Campazzo amb dues accions consecutives va ampliar la renda blanca, que es va quedar en 74-71 després d'un ganxo de Dubljevic per a tancar el tercer acte.

Dubljevic també es va fabricar la primera de l'últim acte però Thompkins i Tavares van estirar de nou a cinc la renda madridista. Un triple de Dubljevic i una safata de Marinkovic després de robatori ho tornaven a empatar i el capità taronja des del tir lliure tornava a posar per damunt al Valencia Basket. Loyd de nou des de la línia de personal va posar el 78-82 abans d'un triple de Thompkins. Un triple de Randolph li va donar la volta al marcador de nou però Marinkovic li va respondre amb un altre. Una antiesportiva xiulada a Doornekamp sobre la safata de Deck amb 84-85 va portar una jugada de quatre punts però Loyd va trobar el camí a l’anella per a la safata. Dubljevic no va convertir des del tir lliure i encara que l'equip taronja va robar la següent pilota no va aconseguir anotar en els seus dos intents i Llull va posar el 90-87 a minut i mig per a acabar. Abalde va anotar per elevació en una acció individual però Campazzo va traure un 2+1 per a posar quatre a dalt al Real Madrid en entrar en l'últim minut. Tavares va robar la passada de Van Rossom, Deck va fallar i Abalde va traure falta personal. Va ficar el primer, va fallar el segon i l'equip blanc va assegurar el rebot. Campazzo no va perdonar des del tir lliure, l'últim atac taronja no va entrar i el partit va acabar amb el resultat de 95-90.