Derrota per un sospir en semis, acabarem tercers la Liga Endesa (73-75)

28/06/2020

L'equip taronja va tindre opció de guanyar el partit amb un triple de Jordan Loyd quasi sobre la botzina, però no va aconseguir anotar. El gran esforç col·lectiu, va permetre comptar amb opcions fins al final malgrat els clars símptomes de cansament i lesions que van afectar  els taronja. La derrota deixa als valencians com *tercerps classificats en aquesta Lliga Endesa.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Mike Tobey. El pivot taronja va ficar la primera cistella del partit encara que un triple d'Henry i Shengelia conduint la pilota van posar per damunt al quadre baskonista. Loyd des de la mitjana distància i un triple de San Emeterio van equilibrar el partit pese al mat de Shengelia, i encara que un triple del georgià va clavar un triple, Labeyrie baix l’anella i un triple de Van Rossom posaven per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer quart (12-10). Shengelia continuava assumint el protagonisme ofensiu del seu equip abans que el partit entrara en una dinàmica de intercambi d’errades en el tir del qual el va traure Tobey amb un triple. Sastre des del tir lliure ho deixava en 17-12 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Polonara, Colom va convertir baix l’anella a passada de Dubljevic i després va assistir a Doornekamp per al triple. Dragic va retornar el triple però Aaron es va fabricar la cistella postejant per a defensar la renda taronja. Polonara en un segon esforç va convertir, però Doornekamp encadenava huit punts seguits amb un triple i Dubljevic amb un ganxo portava a Ivanovic a parar el partit a sis minuts per al descans (29-20). Dragic va tallar el parcial taronja amb quatre punts seguits i encara que Tobey es va penjar a passada de Sastre, Dragic continuava fent mal en transició i va acostar a tres als seus per al 31-28. Van Rossom va clavar el triple després d'una bona circulació i Loyd va convertir en una acció individual per a tornar a estirar la renda local. L'escorta taronja es va convertir en el protagonista en els dos costats de la pista per a posar per primera vegada la desena d'avantatge abans d'un mat d'Eric. Labeyrie va clavar un triple però es va fer mal en el turmell dret en caure sobre el peu de Shengelia i Dragic li va retornar el triple. Dubljevic des del tir lliure el deixava en 42-33 en arribar al descans.

Labeyrie va tractar d'eixir a ajudar als seus companys però va haver d'abandonar la roda d’escalfament i el Kirolbet Baskonia va aprofitar per a castigar les pèrdues i anotar un parcial de 0-8 per a tornar a apretar el marcador (42-41). Loyd amb un triple va estrenar el marcador taronja en la segona meitat però el Baskonia treia personals i aconseguia anotar des del tir lliure. Van Rossom va trobar el corredor per a anotar la safata i Eric es va penjar a passada de Shields. Doornekamp es va fer gran per a rebotejar en atac i habilitar el triple de San Emeterio. I després li va traure una falta a Vildoza que va suposar un altre triple, obra de Dubljevic per a donar un poc d'aire al quadre taronja (53-45 min.26). Shengelia i Dragic van encadenar cistelles i un triple de Shields va tornar a posar a un a l'equip baskonista abans de dos tirs lliures de Colom. Polonara i Vildoza van posar per damunt al Kirolbet Baskonia per a deixar-ho en 55-56 amb deu minuts per jugar.

Shields va obrir l'últim acte amb un triple i encara que Sastre va anotar des del tir lliure, Shields i Polonara van ampliar fins al 57-63 abans d'un triple de Marinkovic. Després d'un intercanvi d'errors, Van Rossom va clavar el triple per a tornar a empatar el partit i Polonara va ficar un altre per al 63-66. Tobey palmeó dins el tir de Van Rossom, Shengelia va convertir dos tirs lliures i Loyd es va fabricar la cistella tot i el contacte. Henry va anotar malgrat la interferència de Tobey i Van Rossom ho va empatar a 70 amb un triple en entrar en els últims quatre minuts. Shengelia no va perdonar des del tir lliure i Shields va ficar un triple per a posar el 70-75 a 2:45 per al final. Henry i Van Rossom no van encertar i Dragic va cometre falta en atac per a entrar igual a minut i mig del final amb bola taronja. Després d'una bona circulació, San Emeterio va ficar un triple i Shengelia va traure personal atacant en el pal baix a Loyd, encara que es va deixar els dos tirs lliures. Valencia Basket va tindre dos triples per a posar-se per davant però no va encertar. I en l'altre costat, Doornekamp li va traure la falta en atac a Shengelia. 18,9 segons amb bola taronja i 73-75 en el marcador. Jordan Loyd va assumir la responsabilitat de tractar de guanyar el partit, però el seu triple no va entrar i encara que Dubljevic va capturar el rebot, no va tindre temps per a alçar un últim tir, per la qual cosa la temporada taronja va acabar amb una tercera posició en la Liga Endesa amb el so de la botzina final.