2019-20

01/07/2020

La nova temporada, amb el premi de disputar la cinquena Eurolliga de la nostra història, va tindre continuïtat en la banqueta, amb la segona temporada de Jaume Ponsarnau com primer entrenador.

 

La plantilla sí que va patir canvis. En la posició de base, l'eixida d'Antoine Diot i Sergi García es va veure compensada amb l'arribada de Quino Colom, que acompanyaria en la posició a Sam Van Rossom i Guillem Vives.

 

En la posició d'escorta, les baixes de Matt Thomas (Toronto Raptors) i Rafa Martínez (Bilbao) va donar pas a les arribades del nord-americà Jordan Loyd (precisament des de Toronto) i del jove serbi Vanja Marinkovic. En l'aler, la tripleta formada per Alberto Abalde, Fernando San Emeterio i Aaron Doornekamp es va mantindre per tercera temporada.

 

En el joc interior, la baixa de Will Thomas va ser suplida amb la nafrada de dos jugadors, el senegalés Maurice Ndour (Unics Kazan) i l'australià Brock Motum (Anadolu Efes), amb la continuïtat de Louis Labeyrie, Bojan Dubljevic i Mike Tobey.

 

Després de compaginar un dur inici de temporada en Liga Endesa i Eurolliga, la primera gran cita de la temporada seria la Copa del Rei a disputar a Màlaga. En un superb primer partit en quarts de final, València Basket superaria al FC Barcelona. No obstant això, la duresa del quadre era majúscula, caient davant el Real Madrid en semifinals.

 

En la Turkish Airlines Euroleague, Valencia Basket es va suposar a un inici complicat i va estar inclòs entre els huit primers classificats que podien assegurar la seua presència en la següent edició durant diverses jornades. En la Liga Endesa, la duresa de la pròpia competició i del calendari europeu va fer oscil·lar la posició taronja entre el quart i el huité lloc durant bona part de la lliga.

 

Llavors, tot va canviar. La pandèmia del coronavirus va arribar a totes les competicions a nivell mundial, obligant primer a jugar un València Basket – AX Armani Milan a la Fonteta a porta tancada, i havent de tirar el fre posteriorment en totes les competicions. La Turkish Airlines Euroleague quedava suspesa definitivament un parell de mesos després, prenent la resolució de repetir la següent edició amb els mateixos equips, i per tant, garantint la presència taronja en la següent temporada.


Al temps de la pandèmia, a més, vam lamentar la pèrdua de Martín Labarta, històric delegat de camp del club.

 

Sí que es reprendria la Lliga Endesa, en un format de Fase Final Excepcional que s'organitzaria a la ciutat de València i que albergaria als 12 primers classificats de la Lliga Endesa en dos grups de 6 equips cadascun, semifinals i final a partit únic. 14 dies de competició que van tindre lloc a València entre el 17 i el 31 de juny.

 

En la primera fase del torneig, València Basket aconseguiria la primera posició del seu grup, després d'acabar amb un balanç de 4-1 per damunt de Sant Pau Burgos i Real Madrid. En semifinals, una derrota per només 2 punts davant Baskonia deixaria als taronja a la vora de la seua tercera final de la Lliga Endesa, competició que guanyaria el propi Baskonia davant l'FC Barcelona.

TAGS: