Valencia Basket aconseguix un acord amb Derrick Williams per a la pròxima temporada

08/07/2020

Valencia Basket ha aconseguit un acord per a incorporar a la seua primera plantilla masculina a l'ala pivot nord-americà Derrick Williams (2.03m, Belflower, Califòrnia (els Estats Units), 25/05/1991, 29 anys) per a la pròxima temporada. El jugador prové de l'equip turc del Fenerbahce Beko, amb el qual ha completat la seua segona temporada en la Turkish Airlines Euroleague després de completar l'any anterior en l'FC Bayern Munic.

 

2 anys d'experiència a Europa, i en la Turkish Airlines Euroleague

Després de la seua arribada a Alemanya a l'estiu de 2018 per a enrolar-se en el Bayern Munic, Williams compta ja amb 2 temporades completes en la màxima competició del continent, en la qual acumula 57 aparicions, amb una mitjana de 12.4 punts i 4 rebots per partit.

 

La seua arribada al vell continent en les files del Bayern Munic suposa ser la cara visible del projecte germà en la Euroleague. Amb Williams com un dels grans referents, Bayern baralla durant tota la temporada per colar-se en els 8 millors equips de la competició, en la qual Williams 13.4 punts per nit. En la lliga domèstica, aconsegueix el títol de campió de la *BBL alemanya.

 

El seu impacte provoca l'interés del Fenerbahce Beko per a la passada temporada. A les ordres de Zeljo Obradovic, Williams destaca pel seu malbaratament d'energia en totes dues part de de la pista, havent de ser utilitzat en multitud de posicions davant les nombroses baixes de l'equip turc durant diverses fases de l'any.

 

Un Williams amb menys protagonisme quant a rol ofensiu respecte a la seua etapa alemanya, augmenta els seus guarismes d'assistències, robatoris i percentatges de tirs de dos i de tres en els 28 partits en què salta a la pista. Un altre factor a tindre  en compte és la seua fiabilitat, sent l'únic jugador del seu equip a disputar tots els partits de la competició al costat de Gigi Datome, i sent el tercer jugador amb més minuts per partit en l'equip només per darrere de Kostas Sloukas i Nando de Colo.

 

Destacant en la Universitat d'Arizona

Després de passar els seus primers anys en el seu Califòrnia natal, Williams es va enrolar en la Universitat d'Arizona, on destacaria des de l'inici. En el seu primer any amb els Wildcats, s'aniria fins més de 15 punts per partit, xifra que augmentaria en el seu segon any, acumulant 18-5 punts i 8.3 rebots, liderant la lliga en tirs de camp.

 

La seua gran actuació, també durant el torneig final, en el qual caurien en l'avantsala de la Final Four per 65-63 davant els futurs campions, Conneticut, li va fer acabar el seu cicle universitari amb altes expectatives en el Draft.

 

428 partits en l'NBA

La seua gran actuació universitària li va permetre ser triat en el número 2 del Draft de 2011 pels Minnesota Timberwolves. Els seus inicis en la franquícia estan marcats en clau espanyola per les seues connexions aèries amb Ricky Rubio.

 

Dues temporades després, serà traspassat a Sagrament Kings, on jugarà dues temporades més. Williams completarà la seua experiència NBA amb etapes a Nova York Knicks (2015-16), Miami Heat (2016-17), Cleveland Cavaliers (2017) i Los Angeles Lakers (2018). Williams completarà la seua estada en l'NBA amb 428 partits en 7 temporades.

 

Entre Cleveland i Los Angeles arribarà la seua primera etapa fora dels Estats Units, sent part de la Lliga Xinesa en les files dels Tianjing Gold Lions, on farà una mitjana de més de 20 punts per partit.

 

Tot seguit, començaria la seua aventura Europea que a València viurà el seu tercer capítol.

 

Trajectòria esportiva

Universitat d’Arizona (2009–2011)

Minnesota Timberwolves (2011–2013)

Sacramento Kings (2013-15)

New York Knicks (2015-16)

Miami Heat (2016-17)

Cleveland Cavaliers (2017)

Tianjing Gold Lions (2017-18)

Los Angeles Lakers (2018)

Bayern Munich (2018-19)

Fenerbahce (2019-20)

Valencia Basket (2020-)


TAGS: