Valencia Basket aconsegueix un acord amb Martin Hermannsson per a les dos pròximes temporades

10/07/2020

València Basket ha aconseguit un acord per a incorporar a la seua primera plantilla masculina al base-escorta internacional islandés Martin Hermannsson (1.90m, Reykjavik (Islàndia), 16/09/1994, 25 anys) per a les dos pròximes temporada més un any opcional. El jugador prové de l'ALBA Berlin, amb el qual ha disputat les últimes dos temporades, en les quals s'ha vist les cares enfront de Valencia Basket.

 

Una carrera en progressió, d'Islàndia als Estats Units

Des que debutara amb els professionals amb només 15 anys en el seu Islàndia natal, la trajectòria de Hermannsson ha anat en franca progressió. El seu protagonisme en el KR Reykjavik va anar augmentant fins a fer una mitjana de més de 18 punts per partit amb només 20 anys.

 

La següent etapa en la seua formació va ser els Estats Units. Hermannsson es va enrolar en la Long Island University de Brooklyn, on va disputar dos temporades entre 2014 i 2016. En la segona temporada se'n va anar fins als 16 punts per partit.

 

De tornada a Europa, creixent a França

Una vegada completada aquesta etapa, Hermannsson va arribar a França, a les files del Etoile de Charleville-Mézières Ardennes de la segona divisió francesa, on va fer una mitjana de 17 punts i 5.7 assistències per partit. La seua bona labor li va permetre signar per Chalons-Reims de la primera divisió, amb el qual va fer una mitjana de 14 punts i 5.7 assistències per partit.

 

Consolidació en ALBA Berlin

Després del seu progressiu creixement a França, Hermannssonn va cridar l'atenció de l'ALBA Berlín de Aito García Reneses i Luke Sikma. En la capital alemanya ha jugat aquests dos últims anys, rendint a alt nivell tant en la lliga domèstica com a Europa. Recordem, Hermansson va formar part de l'equip que va quedar subcampió de la 7Days Eurocup 18-19 davant València Basket, així com de l'equip que en la present temporada ha competit en la Turkish Airlines Euroleague i ha guanyat el títol de la copa alemanya i de la BBL en una fase final similar a l'espanyola. La presència de Hermannsson com un dels puntals de l'equip li ha valgut per a continuar creixent en l'àmbit europeu.

 

Arrels amb passat taronja

En 2006, jugava a València Basket l'islandés Jon Stefansson, fet i fet, oncle de Martin. El propi Hermannsson va poder estar veient-li jugar a la Fonteta, i fa poc temps va parlar d'això en una entrevista en BeBasket: “Tenia llavors dotze anys i quan el vaig veure em vaig dir que això és el que vull fer més endavant. Vull jugar alguna vegada a València”. És el moment.

 

Internacional amb Islàndia

Martin Hermannsson és internacional absolut amb el seu país, amb el qual ha disputat els Eurobaskets de 2015 i 2017, coincidint amb ex taronjas com Jon Stefansson i Tryggvi Hlinasson.

 

Trajectòria esportiva

K.R. Basket Reykjavík (2009-14)

Long Island University de Brooklyn (2014-16)

Étoile de Charleville-Mézières (2016-17)

Champagne Châlons-Reims (2017-18)

Alba Berlin (2018-20)

Valencia Basket (2020- )


TAGS: