Rubén Burgos: “Hem vist a les incorporacions molt a gust i integrades”

22/07/2020

El Valencia Basket ja descansa abans de tornar per a la pretemporada a principis d'agost. L'entrenador Rubén Burgos valora el workout d'estiu que va acabar divendres passat i que va comptar amb algunes de les noves incorporacions com Cristina Ouviña, Laura Gil, Raquel Carrera i Laura Juskaite.

 

El tècnic assegura que “hem acabat satisfets d'este període de treball de workout de dos setmanes. Hem treballat en grup i amb unes sessions prou productives. Les jugadores venien d'un període de treballar individualment. Algunes en L’Alqueria, altres en les seues ciutats amb els mitjans de què disposaven i ara ja com a inici de treball col·lectiu. Ha estat bé i hem tingut l'ajuda de sis canteranes de L’Alqueria de l'equip júnior i nacional que han completat les sessions. Crec que el treball ha sigut també positiu per a elles en la seua etapa de formació”.

 

Respecte al tipus de treball en què han incidit més, l'entrenador explica que “és un poc més de post temporada i pre pretemporada, ja que en un estiu tan rar i tan llarg -tenim internacionals acostumades a parar molt poc- crec que el principal han sigut les valoracions físiques, mèdiques i un poc biomecàniques per al coneixement de les noves. Quant a bàsquet i coses col·lectives, començar a assentar les bases de la nostra idea i estil de joc. Continua sent el nostre senyal d'identitat la defensa i la col·lectivitat i compartir el baló en atac. Que les noves incorporacions s'adaptaren a la nostra filosofia de joc”.

 

Ouviña, Gil, Juskaite i Carrera ja han tingut la seua primera presa de contacte amb algunes de les seues companyes, cos tècnic i instal·lacions: “La veritat és que l'objectiu social, de química i de cohesió era important. En estos primers contactes ens hem preocupat de situar-les en la ciutat, que coneguen la nostra entitat. Són conscients que arriben a un club gran però també volíem transmetre'ls que és un club molt familiar i que el dia a dia els empleats del club seran molt pròxims, els van a fer molt fàcil el seu treball. Crec que en això la satisfacció és plena perquè ho han percebut i les hem vist molt a gust i integrades perquè després tot siga més fàcil per a arrancar la competició”.

 

Ara, el període de vacances, “es un descans relatiu perquè cada una seguirà amb els seus plans físics perquè el nivell adquirit, que ha sigut bo, no es perda del tot i arribem en un punt de forma un poc més òptim a l'inici oficial dels entrenaments”, conclou Rubén Burgos.


TAGS: