Rebeca Cotano ja té la seua camiseta en el Museu de L’Alqueria del Basket

24/07/2020

La jugadora més històrica del Valencia Basket ja té la seua camiseta original en el Museu de L’Alqueria del Basket, la galeria de les equipacions més relevantes del club taronja. Rebeca Cotano ja ha vist com el seu dorsal #12 descansarà per sempre en la casa del bàsquet europeu de formació com a reconeixement a la seua trajectòria en l'equip femení.

 

La interior valenciana es va incorporar al Club, després que este absorbira el planter de l'extint Ros Casares, i va ser contribuint que l'equip, que va començar en primera nacional, acabara en la màxima categoria del bàsquet femení i en competició europea. Entre algun dels seus èxits es troben els ascensos a Lliga Femenina 2 i a Lliga Femenina 1; la classificació per a la Copa de la Reina, el passe a semifinals de playoff i la classificació europeu l'any del debut; i el passe a semifinals de la Copa de la Reina i a quarts de l'EuroCup Women esta passada temporada. A més, a nivell personal, és la jugadora amb més partits (135) després d'haver viscut les sis temporades del combinat femení.

 

“Estic molt emocionada. Per a mi este club ha sigut molt més que un club, ha sigut la meua família. Crec que l'afecte és mutu. Estic molt agraïda per este acte”, assegura Rebeca després de veure com la seua camiseta era incorporada al museu

 

La seua no és l'única de l'àrea femenina que està exposada en L’Alqueria del Basket. La primera a estrenar-se va ser Leles Muñoz, capitana del combinat taronja que ja dirigia Rubén Burgos en l'ascens a Lliga Femenina. L'any passat va ser torn per a l'actual capitana Anna Gómez després d'una temporada en què l'equip es va classificar per primera vegada per a la Copa de la Reina, va aconseguir les semifinals de la Lliga Femenina i es va classificar per a competició europea. A més, la base valenciana va ser la jugadora més valorada de l'equip, la millor assistent de la competició en la Lliga Regular i la primera guanyadora del Trofeu a l'Esforç en categoria femenina.

 

“La camiseta va més enllà de que siga la meua camiseta. Per a mi representa a totes aquelles persones que han fet possible fer-me arribar fins ací. Per això és molt especial per a mi que estiga la meua camiseta i més al costat d'estes dos grans”, explica la valenciana. Ara, ja són tres les equipaciones femenines que les jóvens promeses del planter podran admirar: “Entra dins de la igualtat que promou el club i és molt representatiu per a elles i per a tot el món que passe i veja totes les camisetes femenines ací penjades”.

 

Cotano no continuarà la pròxima temporada en el Valencia Basket però mai deixarà de formar part de la Família Taronja: “Per a mi és un club que és ma casa. Sempre tindré eixe afecte i, amb gestos com este, el club també cap a mi”.


TAGS: