Segon triomf de la pretemporada davant Unicaja a Múrcia (75-90)

02/09/2020

Valencia Basket va sumar el seu segon triomf de la pretemporada després d'imposar-se a l'Unicaja per 75-90 en la primera jornada del torneig triangular que disputa estos dies a Múrcia. L'equip taronja va dominar amb claredat des d'un parcial de 0-10 en el primer quart, va arribar a manar fins per 24 i va aguantar la reacció final de l'equip malagueny per a no vore perillar el triomf. San Emeterio amb 15 punts i 19 de valoració i Dubljevic amb 13 punts i 5 rebots van ser els millors de l'equip taronja. Valencia Basket repetirà en este torneig el divendres 4, quan es mesurarà a l'amfitrió UCAM Murcia a les 20.30 hores.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Fernando San Emeterio, Nikola Kalinic i Bojan Dubljevic. Francis Alonso va continuar amb la seua ratxa en el tir ficant la primera del partit amb un triple però Prepelic li va replicar amb un 2+1 i una safata per a posar per primera vegada per damunt al quadre taronja. Van Rossom va trobar a Dubljevic en la pintura i Prepelic amb un triple va disparar l'avantatge amb un parcial de 0-10 (3-10 min.4). Alonso va tallar el parcial taronja i Abromaitis va clavar un triple, però Dubljevic continuava produint en el pal baix per a mantindre l'avantatge del Valencia Basket en arribar a la meitat del primer acte (8-14). Després de dos robatoris, l'equip taronja va castigar amb dos triples de San Emeterio i Labeyrie per a posar per primera vegada la desena d'avantatge abans d'un 2+1 de Gerun i un triple de Waczynski. Vives va contestar amb un altre triple i Marinkovic es va encendre per a anotar set punts seguits que van elevar l'avantatge taronja fins al +13 i encara que Brizuela i Waczysnki van anotar, una acció individual de Guillem Vives deixava el marcador en 22-32 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb el tercer triple de Marinkovic encara que els interiors de l'Unicaja van trobar l’anella per a no deixar que Valencia Basket posara més terra pel mig. Hermannsson va ficar un altre triple i Kalinic va remuntar la línia de fons per a posar una nova màxima a sis minuts per al descans. I malgrat la cistella de Brizuela, un triple des de la cantonada de Prepelic va portar a Luis Casimiro a parar el partit amb 28-43 en arribar a la meitat del segon quart. Kalinic defensava l'avantatge malgrat l'aparició ofensiva de Mekel per als malaguenys fins que va irrompre San Emeterio amb huit punts consecutius per a posar per primera vegada el +20 a dos minuts del descans. Unicaja no trobava l’anella i Dubljevic es va fabricar un 2+1 en el pal baix per a fer més gran la ferida. Waczynski va trobar encert en la recta final d'este segon acte per a retallar i deixar el marcador en 39-58 en arribar al descans.

Tobey va convertir en la pintura la primera cistella de la segona meitat i Sastre amb cinc punts seguits va tornar a estirar la renda taronja per damunt de la vintena davant un rival al qual li costava anotar des de fora (41-65 min.24). Unicaja va trobar punts més prop del cércol però Hermannsson li va llançar un alley-oop a Tobey abans d'un triple de Brizuela. Però Tobey continuava convertint en punts les assistències dels bases, fora baix l’anella o a la carrera, per a mantindre intacta l'avantatge. Brizuela va desembossar un poc l'ofensiva malaguenya però després d'una bona jugada col·lectiva, Dubljevic va anotar baix l’anella. Abromaitis i Nzosa van convertir per a reduir el desavantatge i arribar amb 57-73 amb deu minuts per jugar.

Travessant el seu millor moment del partit, Unicaja va retallar fins als 14 fins que una cistella de San Emeterio des de la mitjana distància va trencar el parcial en contra i Dubljevic després de rebot ofensiu responien a un rival que ara sí que trobava encert per a tractar d'agarrar-se al partit. Kalinic va anotar un triple des de la cantonada i San Emeterio va convertir després de rebot ofensiu per a tornar a estirar l'avantatge taronja fins al 64-82 a cinc minuts del final. Brizuela i un 2+0 de Gerun tractaven d'aproximar als malaguenys ficats ja en els últims tres minuts i Thompson des del tir lliure posava el 70-82 abans que Pradilla trencara la falta d'encert taronja amb una acció individual i Vives amb un triple matara definitivament el partit. Els compassos finals només van servir per a deixar el resultat final en 75-90.