Valencia Basket presenta els seus nous equipatges 2020-21, un homenatge a la ceràmica Nolla

09/09/2020

Valencia Basket i Luanvi han presentat en el matí de hui els equipaments que lluiran totes les categories de l'equip valencià durant la temporada 2020-21. La col·lecció d'esta campanya té com a lema “Passió pel nostre origen” i es concep com un homenatge del Club a un dels elements artístics més representatius de la nostra terra, els mosaics de ceràmica Nolla. Uns dissenys que els nostres equips lluiran amb orgull en els seus equipatges tant a Espanya com en competicions europees. Les noves camisetes ja estan a la venda tant a les botigues oficials de la Fonteta i L’Alqueria com a través de la botiga on-line.

 

Esta tècnica de mosaic tan singular va ser introduïda a Espanya a mitjan segle XIX per Miguel Nolla i des de la seua fàbrica de Meliana es va convertir en senyal d'identitat dels sòls dels edificis modernistes a València, però també en molts altres llocs d'Espanya, Europa i fins i tot Amèrica.

 

L'acte ha tingut lloc en la pista central de L’Alqueria del Basket i la col·lecció ha sigut presentada pel president taronja Vicente Solá, el president de Luanvi, Vicente Tarancón i per Xavier Laumain, president del Centre d'Investigacions i Difusió de la Ceràmica Nolla, que ha realitzat una explicació de la importància artística i patrimonial d'estos mosaics. Per a realitzar esta presentació han comptat amb la col·laboració com a models dels jugadors del primer equip masculí Mike Tobey, Vanja Marinkovic i Jaime Pradilla i de les jugadores del primer equip femení Lorena Segura i Raquel Carrera, així com de dos xiquets de L’Alqueria del Basket que han presentat els equipatges dels nostres equips de planter i escola.

 

El lema de la Cultura de l'Esforç arribarà a una dècada de temporades consecutives ocupant un lloc preferencial en el centre dels equipaments de l'entitat taronja, renovant el compromís del Club i el seu mecenes, per la divulgació d'uns valors que col·laboren al creixement esportiu i humà dels joves.

 

La ceràmica Nolla com a segell d'identitat

Els jugadors i jugadores han presentat els equipaments tant per a les competicions nacionals com per a les europees. Els equipatges de la temporada 2020-21 mantenen en gran manera la gamma cromàtica de la passada temporada, encara que amb una modificació important. S'elimina la camiseta partida en dos tons diferents del mateix color separats per l'ona sonora del Soroll Taronja i el disseny passa a ser uniforme en tota la camiseta, amb l'estampat del disseny i la disposició de les tessel·les d'alguns dels exemples més representatius dels mosaics de Nolla com el tret més distintiu d'estos nous equipatges.

 

L'elecció de la ceràmica Nolla com a eix principal del disseny dels nous equipaments s'engloba dins d'una línia ja utilitzada amb anterioritat pel Club, que és la de plasmar en un dels seus elements amb major càrrega simbòlica, les seues camisetes de joc, elements identificatius del nostre origen valencià. En este cas, amb l'objectiu de donar notorietat a un tresor de la nostra arquitectura civil com el Palauet Nolla de Meliana, així com donar visibilitat i posar d'actualitat un element patrimonial que en el segle XIX va ser exportat amb enorme èxit des de València a la resta del món.

 

Omplint de color L’Alqueria del Basket

L'esdeveniment ha omplit de color, de mosaics i de tessel·les la pista central de L’Alqueria del Basket en un esdeveniment que ha començat el president de Valencia Basket Vicente Solá per a destacar que “enguany volem tirar la mirada arrere. Quan recordem tot el que hem viscut, l'orgull és el sentiment que millor definix el camí. I de la mà de Luanvi, hem volgut portar això a una altra dimensió. Perquè el creixement d'este club ha anat de la mà del de la ciutat, i en tots dos casos no hem d'oblidar les nostres arrels. D'esta manera enguany hem volgut apostar per posar en valor, d'una manera diferent, el patrimoni valencià, els nostres orígens”.

 

Vicente Tarancón, president de Luanvi, ha revelat que “quan Valencia Basket va arribar amb esta idea sonava rar i alhora suggeridor i original. Quan vam vore els dissenys de la ceràmica Nolla vam vore perfils creatius que tècnicament es podien aplicar a la camiseta i artísticament créiem que podia quedar diferent. En vore la quantitat de dissenys diferents, va sorgir la idea d'aplicar una altra innovació, que és que cada camiseta és diferent en quant als dissenys que porta en impressió. Creiem que el resultat ha quedat bonic i innovador”.

 

Xavier Laumain, president del Centre d'Investigacions i Difusió de la Ceràmica Nolla, ha explicat la importància d'estos mosaics recalcant que “va ser una revolució en el món ceràmic i industrial del segle XIX a València, però també a nivell nacional i internacional. Va ser un producte visionari, d'alta tecnologia. I 160 anys després, hem de recordar que els actuals porcelànics són herència directa d'estos mosaics. Però no sols a València, també en tota Espanya reconeguts arquitectes han usat estos mosaics per a les seues obres. La projecció del mosaic va ser tal que la trobem en tots els racons del món, de Portugal a Hongria, de França al nord d'Àfrica, de l'Argentina o Cuba fins a Rússia o Filipines”.

 

Continuïtat en els colors bàsics

Es manté el nostre clàssic i identificatiu color taronja per als primers equipaments, amb els traços del mosaic Nolla en un to taronja més clar i amb el blau fosc com a color complementari per a la serigrafia i els detalls. Per al segon equipament s'ha optat per mantindre el blau, amb un to més clar per al fons del disseny i un blau més fosc per a les tessel·les del mosaic. El tercer equipament, reservada de manera exclusiva com a alternativa en la Turkish Airlines Euroleague, canvia el color cava per un blau celeste molt clar, amb els traços de la ceràmica Nolla en un to lleugerament més fosc.

 

Mosaics diferents per a cada camiseta

El primer equipatge taronja de l'equip masculí porta imprés un disseny que podem trobar en el Palauet de Nolla (Meliana), mentre que la taronja de l'equip femení lluix un disseny present a l'Hotel Gran Via Barcelona. L'equipament blau dels nostres xics està inspirat en el paviment del claustre de l'Asil de Sant Joan Baptista (València) i el segon equipament de les nostres xiques trau el seu disseny dels sòls del Palauet Nolla. El Palauet repetix com a model per a l'equipament alternatiu europeu de color gris del primer equip masculí

 

Característiques tècniques

Els equipatges presentats este matí estan confeccionades amb teixit tricot jacquard eyelet de filatura microfibra, que facilita un assecat ràpid perfecte perquè l'excés de suor no resulte un problema en el transcurs dels partits. A més este teixit aporta una major ventilació perquè l'esportista se senta més confortable. La construcció tricot li conferix l'elasticitat necessària i una recuperació controlada a la peça. Estos dos aspectes són importants però este tipus de filadura li aporta també una consistència davant els esquinçaments molt superior a altres tipus de lligaments. Els dissenys estan estampats per sublimació, tècnica que garantix una vivor permanent dels colors durant tota la temporada.

 

Equipaments ja a la venda

Tots estos equipaments de joc, així com les peces d'entrenament i passeig d'esta nova col·lecció, estan ja disponibles a les Botigues oficials del club a la Fonteta i L’Alqueria del Basket, així com a la botiga on-line, a un preu de 39 euros per camiseta.


TAGS: