Els entrenadors del primer equip masculí valoren el treball de la pretemporada

10/09/2020

A deu dies del començament de la competició oficial amb la visita a la pista del vigent campió de la Liga Endesa i amb el retorn de la Turkish Airlines Euroleague a València amb el WE’RE BACK PRESEASON TOUR que es jugarà a la Fonteta els pròxims dies 15 i 16 de setembre, els entrenadors del primer equip masculí de Valencia Basket han fet una valoració de la pretemporada fins al moment i un repàs a la situació en la qual es troba l'equip amb estos reptes en l'horitzó.

 

L'entrenador cap, Jaume Ponsarnau, feia una valoració general d'estes setmanes de treball per a assenyalar que “la sensació és que el nostre pla era diferent al d'altres temporades, pel fet que el temps a l'estiu respecte a la competició de la Fase Final de la Liga Endesa va passar menys temps. Véiem que era molt important donar un temps de treball individual als jugadors perquè es centraren al màxim en el seu físic, en les seues virtuts i en els seus feelings de joc perquè després quan ens posàrem a treballar com a equip, poguérem anar al gra. Creiem que va ser una decisió adequada, l'equip ha crescut molt ràpid i ha augmentat moltíssim les seues prestacions i ha anat coneixent-se més entre ells. El que ens falta són molts més detalls, però si que sabíem que havíem d'anar ràpid en este procés de creixement perquè les competicions que tindrem per davant ens exigiran ja ser competitius”.

 

El tècnic taronja considera que el torneig de la setmana que ve serà un bon test per a afinar l'estat de forma abans de començar amb les trobades de competició: “No hem jugat en la pretemporada contra equips tan físics com els que ens trobarem en este torneig i eixe és el test. Eixa és la prova i eixe és el repte. Crec que hem donat mostra durant la pretemporada de ser un equip físic i que vol jugar físic. En els moments de partits que hem tingut dificultats perquè l'altre equip ha pujat el seu físic hem hagut d'aprendre perquè hem jugat pitjor però hem aprés. Això ens dóna confiança de que arribem a este torneig amb sensacions bones de poder competir bé”.

 

Els entrenadors ajudants de Jaume Ponsarnau han entrat de forma un poc més específica a valorar aspectes concrets del joc. En particular, Borja Comenge ens ha parlat sobre defensa per a destacar que “a nivell d'intenció defensiva estem a molt bon nivell, estem identificant que l'equip té eixe desig de ser sòlids arrere. La mentalitat és bona quant a que se li està donant importància als conceptes que Jaume tracta de transmetre'ls per a intentar des de la comunicació i la intensitat identificar tots els spacings defensius i fer tots la mateixa defensa. A nivell conceptual estem creixent i ara ens falta tindre tots els conceptes assumits per a millorar el tema comunicatiu. Encara hi ha dos nivells, els que vénen d'un treball de temporades anteriors i els nous, que lògicament estan assimilant conceptes. I això els fa ser un poc més lents en quant a la seua capacitat comunicativa i les seues reaccions quan juguem contra equips que a nivell ofensiu juguen ràpid. Però les intencions són molt bones i ara del que es tracta és de conjuntar en dos nivells”.

 

També fa una valoració positiva amb aspectes en els quals créixer Juan Maroto, que se centra de manera concreta en el treball ofensiu d'este Valencia Basket 2020-21: “Estem a un bon nivell, no excepcional encara, però a un bon nivell perquè ens hem basat molt en el treball de grup dels últims anys, és continuïtat del treball. I la veritat és que els nous jugadors són en general bastant intel·ligents i a nivell tàctic jugadors bastant treballats. S'han adaptat a un ritme bastant alt i del que nosaltres pretenem, tàcticament estem relativament contents”.

 

Per a acabar, Javier Vilaplana ha valorat el treball individual que la plantilla taronja està realitzant cada matí abans dels entrenaments de grup per a assenyalar que “esta pretemporada ha fet un salt cap endavant a nivell de crear una cultura d'hàbits en l'entrenament i ens farà sumar. Estem sumant molta faena física que d'una altra forma seria difícil en integrar a tots els jugadors en el gimnàs. Ara ens repartim, els dos preparadors físics estan implicats amb diferents grups, reduïts, i amb treball molt més individualitzat i específic per a cada jugador. Després passen a la pista amb els entrenadors on dividim en bases, alers i pivots. I tot això, individualitzar el treball i ser més específics, ens està fent ser millors jugadors per a ser un millor equip i poder competir millor”.


TAGS: