Valencia Basket cau en la pròrroga en les semifinals de la Supercopa LF Endesa (68- 62)

12/09/2020

No va poder ser. Valencia Basket va lluitar per ficar-se en la final de la seua primera Supercopa LF Endesa però va acabar caient a la pròrroga davant d'un gran Lointek Gernika més encertat en els instants decisius del partit (68-62).

Raquel Carrera inaugurava el marcador rebent assistència de Laura Gil. A la gallega li queda poc de promesa i molt de realitat. Començava dominant la zona i el primer parcial era taronja. La secundava en atac una inspirada Juskaite en els primers minuts. Amb 0-8 en el marcador, ho parava Mario López. Però Valencia Basket havia començat molt intens. Ouviña, Gil i Queralt li van donar continuïtat, i el parcial no es va tancar fins que Rosó Buch va anotar la primera de les seues, deixant el parcial en 0-14 d'inici. Ací va aparéixer Roundtree amb 6 punts consecutius perquè fora Rubén Burgos el que haguera de posar calma. Gernika va tornar el parcial amb un 13-0 i les forces es van igualar. Un triple d'Ivanovic deixava per davant a les basques en un primer quart que significava la tornada a la competició oficial de Leticia Romero (16-15).

Trahan-Davis tornava el lideratge en l'inici del segon amb quatre punts consecutius, però Roundtree tornava a posar per davant a les seues. Ambdós jugadores intercanviaven colps i ningú agafava distància. Els errors típics de l'inici de temporada i la intensitat defensiva impedien un marcador alt. Un triple de Juskaite trencava la dinàmica, però Rosó tornava la cistella. Al descans s'arribava amb igualtat (27-27) i amb la mala notícia de la lesió de Raquel Carrera, que no podia continuar.

El primer triple d'Allen com taronja obria el tercer, però responia Nogaye Lo. Creixia la pívot de Gernika i va aparéixer per a compensar Queralt Casas. La catalana va assistir a Gil en el pal i va anotar un preciós ganxo per a demostrar que els atacs començaven a carburar. Pareixia que s'entonava Valencia Basket, però un triple de Bjorklund i dos consecutius de Rosó, provocaven un nou temps mort taronja després de parcial de 9-2. La reacció arribava per mitjà de Trahan-Davis. 5 punts seus, amb 2+1 inclòs, tornaven a posar a les taronja per davant. 2 tirs lliures de Leticia i la cistella sobre la botzina de Bjorklund deixaven tot per a l'últim parcial (42-43)

Dos grans moviments de Laura Gil en el pal li valien quatre punts més a Valencia Basket per a començar l'últim quart. La murciana es multiplicava tant en defensa com en atac i Rebecca Allen li ajudava a estirar el marcador amb 5 punts que valien una renda de 6 per a les taronja. Però tornaria a reaccionar un combatiu Gernika que no li perdia la cara al partit i millorava el seu encert exterior. A falta de 50 segons, Laura Gil aprofitava l'assistència d'Ouviña per a respondre a un bon tir de Bjorklund i posava el +3 taronja, amb possessió per a les basques. Anotava Nogaye Lo, i no encertava Valencia Basket. Amb 10 segons en el marcador i les de Rubén Burgos un dalt, una falta d'Allen no l'aprofitava Bjorklund que només anotava un tir lliure i el partit se n'anava a la pròrroga.

Roundtree i Queralt colpejaven per a obrir l'overtime. Però ací va aparéixer Rosó Buch. Dos grans accions de la catalana posaven quatre dalt a les basques. Reaccionaven ràpidament Ouviña i Laura Gil, però Bjorklund esmenava el seu error anterior amb un triple. València Basket ho va intentar, però la falta d'encert va acabar llastant a les taronja i Gernika ho va aprofitar per a certificar el seu passe a la final.