La defensa permite estrenar la LF Endesa con victoria (64-52)

19/09/2020

La Lliga Femenina Endesa va tornar a la Fonteta i ho va fer amb 400 aficionats disfrutant del primer triomf de la temporada. El tremend nivell defensiu exhibit per les de Rubén Burgos, unit a l'encert en la part decisiva de la trobada, va permetre corregir errors i imposar-se a un sempre combatiu Lointek Gernika per a començar la competició de la millor manera possible.

Queralt Casas i Nadia Colhado estrenaven el marcador passat el primer minut. No era fàcil anotar en l'inici, amb ritme alt i defenses molt intenses. La catalana pareixia trobar espais per a castigar la cistella rival, però Bjorklund i El Sylla posaven per davant a Gernika. La sueca començava fina en el tir exterior, però també ho feia una Juskaite que no permetia que Valencia Basket es quedara arrere. La igualtat es mantenia i després dels deu primers minuts només 2 tirs lliures d'Arrojo deixaven per davant a les visitants (13-15).

Ariztimuño i Allen s'estrenaven en els primers compassos del segon. A poc a poc l'atac taronja començava a funcionar i la defensa era cada vegada més sòlida, provocant que les de Rubén Burgos recuperaren la iniciativa en el marcador. A partir d'ací, l’enfrontament es va traslladar a la pintura amb Ouviña trobant una Laura Gil que creixia amb el pas dels minuts. Gernika no trobava recursos per a superar la defensa taronja i la velocitat de les exteriors va començar a fer mal, forçant el temps mort de Mario López amb el +8 local. Bjorklund liderava la reacció amb 7 punts, però Valencia Basket es mantenia amb la connexió Ouviña-Gil, que permetia anar-se'n al descans amb un curt marge (31-26).

Van eixir millor les basques després del descans. Rosó i Cornelius retallaven la diferència, i Roundtree tornava l'empat. El partit tornava a començar i Trahan-Davis, Gil i Queralt ho iniciaven amb un parcial de 6-0. A falta d'encert exterior, Valencia Basket era força i velocitat. Bjorklund era novament qui mantenia a les de Mario López, però esta vegada no era prou. L'encert taronja en la zona creixia i la defensa fregava l'excel·lència, permetent aconseguir per primera vegada el +12 en el marcador, sent 10 punts la diferència amb què s'afrontava l'últim quart (49-39).

Però com sol ser habitual en els partits entre Valencia Basket i Lointek Gernika, el partit no havia acabat. Ginzo i Lo Sylla reduïen novament la diferència, amb un parcial de 0-6, però ací va aparéixer una excelsa Rebecca Allen. L'australiana va encadenar dos taps en defensa i 3 triples consecutius en atac per a posar en peu a la Família Taronja i permetre tranquil·litat en els instants decisius. Una gran Juskaite va fer la resta, i el triomf no es va escapar. Gran millora i bones sensacions en la primera victòria de la temporada.