Valencia Basket inicia la Liga Endesa amb una derrota a Vitòria (76-73)

20/09/2020

Valencia Basket va començar la seua participació en la Liga Endesa amb una derrota en la pista del TD Systems Baskonia per 76-73 en un partit en el qual sempre va estar per darrere en el marcador, però en el qual després de pujar la intensitat en la segona meitat va remuntar 13 punts per a empatar el partit a huit segons del final. Un triple guanyador de Vildoza va acabar amb les esperances de culminar la remuntada en un partit en el qual Sam Van Rossom (12 punts i 21 de valoració) i Dubljevic amb 12 punts van ser els millors

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple del base belga va replicar a un altre de Vildoza encara que l'argentí i Diop van elevar la renda local al 8-3 després dels primers tres minuts. Un triple del capità Dubljevic va ser replicat pel tercer triple de Vildoza, però Sastre també va encertar des de lluny tirant des de la cantonada. Dubljevic després de caçar el seu propi tir va empatar el partit a 11 en arribar a la meitat del primer acte però Dragic i Giedraitis mantenien per damunt a l'equip local amb un parcial de 7-0 que va trencar Kalinic amb un triple. Sedekerskis i Dragic van estirar de nou la renda local, i malgrat la primera cistella oficial com taronja de Derrick Williams, un triple de Giedraitis ho deixava amb 25-16 al final del primer quart.

Jekiri, Giedraitis i Henry van fer més gran la ferida allargant el parcial fins a un 13-2 fins que Dubljevic va connectar baix l’anella amb Sastre per a la safata. Un mat del capità taronja després d'una acció defensiva de Kalinic va posar el 31-20 encara que Vildoza i Jekiri mantenien l'avantatge baskonista en els 14 punts. El primer triple de Prepelic i un 2+1 de Kalinic la van reduir fins al 37-27 abans d'un nou triple de Giedraitis però la maquinària ofensiva taronja funcionava ja un poc millor, amb Prepelic assistint baix l’anella a Dubljevic. Un triple de Labeyrie des de la cantonada i un altre de Prepelic després d'una bona defensa van baixar el desavantatge de la desena, encara que la cistella final de Peters ho deixava en 44-35 en arribar al descans.

Jekiri i San Emeterio van intercanviar encert des de la mitjana distància per a obrir la segona meitat i Labeyrie després de rebot ofensiu va tornar a posar a set a l'equip taronja amb el 46-39, encara que tres accions seguides del TD Systems Baskonia van tornar a posar-li amb 13 d'avantatge. Un triple de Prepelic va ser replicat per un altre de Dragic, però Dubljevic també va encertar des de fora per a posar el 55-45 al pas pel minut 25. Diop també va anotar el triple, però Van Rossom va trobar el alley-oop baixat per Tobey i Williams es va fabricar la cistella en el pal baix per a tornar a posar a Valencia Basket per davall de la desena de desavantatge. Un triple després de robatori, dos tirs lliures de Van Rossom i un altre de Derrick Williams posaven el 58-55 amb un parcial obert de 0-10 amb deu minuts per jugar.

Vildoza va tallar el parcial amb un triple i encara que Tobey va convertir el ganxo, Jekiri també va anotar baix l’anella. Labeyrie es va fabricar el corredor fins a l’anella però Henry va recuperar la pilota solta per a traure un 2+0 per a posar el 65-59 amb set minuts per a acabar. Vildoza va estirar la renda local als huit punts però Tobey va convertir des de la mitjana distància abans d'un palmeo de Sedekerskis. Tobey va clavar el triple i després de diverses bones defenses, San Emeterio va ficar un altre per a posar el 69-67 a tres minuts del final. Jekiri no va fallar des del tir lliure i després de diverses fallades en el llançament de tots dos equips i dues accions defensives de Polonara, es va xiular personal de Tobey sobre el pivot nigerià que no va fallar per al 73-67 a minut i mig per al final. San Emeterio va anotar després del robatori taronja i la defensa va provocar la pèrdua baskonista. Van Rossom va traure la falta ràpida i va encistellar els dos llançaments lliures per a tornar a posar a dos al quadre taronja. El tir de Peters no va entrar i va haver-hi una nova falta sobre Van Rossom, que ho empatava a 8 segons del final. Un triple de Vildoza des de la cantonada després d'una bona circulació i la fallada posterior de Dubljevic decantaven la victòria del costat baskonista per 76-73.