Valencia Basket trau un patit triomf davant el LDLC ASVEL per estrenar-se en Eurolliga (65-63)

01/10/2020

Valencia Basket va sumar la seua primera victòria en esta nova temporada de la Turkish Airlines EuroLeague en imposar-se al LDLC ASVEL Villeurbanne per 65-63 en un partit en el qual quasi sempre va estar per davant però que va patir per a guanyar. Quan semblava que podia trencar el partit, els triples de Lacombe ho van empatar. Una safata de Van Rossom i la fallada posterior de Noua en l'última acció del partit van decantar la balança a favor de l'equip taronja, encara que tota la Fonteta, que va tornar a tindre públic set mesos després, es va quedar amb la gelada sensació que deixava la lesió en el genoll dret de Joan Sastre

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Una safata de Van Rossom va ser la primera cistella taronja en esta edició de l'Eurolliga i Kalinic portant al pal baix a Lighty va posar el primer avantatge taronja, encara que Valencia Basket es va començar a carregar prompte de personals, ficant-se en bonus amb una falta de tres tirs sobre Col·le, que va posar el 4-6 després de dos minuts. Williams des de la mitjana distància i Kalinic remuntant la línia de fons s'oposaven als punts de Fall i un alley-oop baixat per l'ala-pivot nord-americà a passada de Van Rossom col·locava de nou per damunt a l'equip taronja en arribar a la meitat del primer acte. De nou Williams després d'una bona defensa i Tobey després d'un rebot ofensiu posava el 14-9 abans que Kahudi tallara el parcial en 8-0 amb una anella passada. Kalinic es va fabricar la cistella en el pal baix i Prepelic va assistir a Tobey amb una pilota penjada abans de dos triples seguits de Kahudi i Freeman per a deixar-lo en 18-17 al final del primer quart.

Un 2+1 i un triple de Prepelic van activar l'ofensiva taronja en l'inici del segon acte, però el quadre francés anotava amb relativa comoditat per a mantindre el partit apretat. Una cistella de Sastre després de rebot ofensiu i un mat de Tobey portaven a TJ Parker a parar el partit amb 28-21. Jaime Pradilla va debutar en la Turkish Airlines Euroleague a set minuts per al descans i el quadre francés va trobar encert per a acostar-se a tres abans de la primera cistella de l'interior aragonés, que va ballar en la pintura per a anotar baix l’anella. Un triple i una cistella en la pintura després d'una estratègia de fons de Vives col·locaven per primera vegada la desena d'avantatge i Tobey des del tir lliure va allargar el parcial a un 9-0 (37-25 min.17) abans d'un triple de Diot i una cistella en acció individual de Cole. Un triple de Noua va posar el 37-33 amb el qual es va arribar al descans.

Una safata de Williams va tallar el parcial en contra per a començar la segona meitat i el propi Derrick va anotar de nou després d'una passada bombejada, però el quadre francés aconseguia anotar per a mantindre's pegat en el marcador, amb Fall empatant el partit a 41 amb dues cistelles seguides. Un 2+0 del gegant francés va posar per damunt al LDLC ASVEL però Dubljevic des del tir lliure i un triple de Williams tornaven a canviar el signe del partit. L'ala-pivot va traure personal per a ficar dos des del tir lliure i Dubljevic va allargar el parcial des del tir lliure amb un altre encert. Un mat de Hayes ho va parar en 7-0, Dubljevic va traure la falta de tirs després del rebot ofensiu i Cole es va fabricar la safata per a deixar-lo en 50-47 amb un quart per jugar.

Una cistella interior de Tobey després d'un robatori de Hermannsson i una cistella del propi base islandés eren equilibrats pels encerts de Freeman i Fall. Hermannsson assumia el protagonisme ofensiu en anotar a taula després d'un robatori de Prepelic i l'escorta eslové es va inventar una safata de fantasia remuntant línia de fons per a donar un poc d'aire a l'equip taronja en arribar a cinc del final (58-51). Un alley-oop baixat per Labeyrie a passada de Tobey i un tir lliure de Hermannsson defensaven la renda local però un triple de Lacombe i una cistella de Noua col·locaven el 61-58 a tres minuts del final. Dubljevic va robar la pilota quan ASVEL atacava per a igualar i en l'altre costat va palmejar per a convertir en dos punts el tir fallat per Sastre. Noua va convertir baix l’anella per a entrar tres a dalt en l'últim minut, en una entrada a cistella Sastre es va fer mal en el genoll, els àrbitres no van parar el partit i Lacombe l'empatava a 63. Sastre va haver d'abandonar el partit sense poder caminar, en el que semblava una lesió greu en el genoll dret i després del temps mort, Sam Van Rossom es va anar cap a l’anella per a la safata ràpida. Valencia Basket va esgotar les seues faltes fins a arribar al bonus i en l'acció definitiva, el triple sobre la botzina de Noua no va entrar i l'equip taronja va sumar la seua primera victòria en l'Eurolliga per 65-63.