València albergarà la Ventana FIBA de novembre amb la selecció espanyola

08/10/2020

València allotjarà la Ventana FIBA del mes de novembre del grup en què està enquadrat la selecció espanyola. La Ciutat del Túria, amb Valencia Basket i la Fundació Trinidad Alfonso anant de la mà, torna a ser triada com a seu després del gran exemple de la “bambolla” sanitària que ha implantat el Club.

 

Esta Ventana transcorrerà del 23 al 30 de novembre i es disputaran diverses trobades del grup en què està Espanya junt amb Israel, Polònia i Romania. La Fonteta acollirà quatre partits dividits en dos jornades. En la primera, es disputaran el Romania vs Polònia i l'Israel vs Espanya. En la segona, Israel s'enfrontarà a Polònia i Espanya a Romania. L'orde i l'horari dels partits es definiran a finals del mes d'octubre.

 

La Federació Internacional de Bàsquet ha tingut en compte, fonamentalment, l'eficient treball realitzat pel Club en el format “bambolla” desenvolupat fins ara. La Fase Final Excepcional de la Liga Endesa és un gran exemple d'això i no ha passat desapercebuda per part de l'organització, que no ha dubtat a triar València per a esta concentració.

 

José Puentes, director general del Valencia Basket, ha assegurat que “tant per al nostre Club com per a la Fundació Trinidad Alfonso és un orgull tindre l'opció de continuar activant el bàsquet, com venim fent els últims mesos amb l'organització de la Fase Final Excepcional de la Liga Endesa, el Torneig de l'Eurolliga o les concentracions de la Selecció Espanyola en les seues categories de formació. Hem demostrat que a pesar que no hi ha el risc 0, treballant al màxim en l'organització i cuidant tots els detalls, és possible reduir riscos i no parar, i així volem que torne a succeir. Des de Valencia Basket volem mantindre eixa aposta constant gràcies al Mecenatge de Juan Roig, de continuar fent créixer el nostre esport i els valors que l'acompanyen, i creiem que esta és una oportunitat perfecta per a continuar avançant en eixa línia amb el suport a la nostra Selecció i la Federació Espanyola".

 

La Federació Espanyola de Bàsquet destaca principalment respecte a l'elecció de la seu, el pavelló de la Fonteta, amb quasi 8.000 localitats, i el complex esportiu de L’Alqueria del Basket que s'utilitzarà per a les pistes d'entrenament dels equips participants. A més del fet de que la Ciutat del Túria compte també amb 18.000 places hoteleres i és una de les ciutats més turístiques del país.

 

El President de la FEB, Jorge Garbajosa, ha volgut agrair a FIBA i al Board de FIBA Europa “la confiança que demostren en la Federació Espanyola de Bàsquet per a organitzar la bambolla en què se celebrarà la Ventana de classificació per a l'Eurobasket de 2021 del pròxim novembre. La designació del màxim organisme continental és un reconeixement a la capacitat que hem demostrat per a albergar grans esdeveniments internacionals, però també a les reeixides experiències prèvies en què hem pres part: la bambolla final de l'ACB i les concentracions de les Seleccions de Formació del passat estiu, entre elles les U17 que van disputar el Skills Challenge organitzat per FIBA, totes elles a València, i la de la Supercopa Femenina, organitzada a Bilbao. "En tots estos casos, el respecte per la salut dels esportistes i el rigor mèdic en la lluita contra el COVID 19 van convertir les experiències en un èxit, una cosa que estic convençut de que aconseguirem novament el mes que ve”.

 

Així mateix, Garbajosa ha destacat “la implicació del Valencia Basket i la Fundació Trinidad Alfonso en este projecte, així com el suport de les institucions que ens han ajudat a obtindre esta designació: el CSD, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l'Ajuntament de València i la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana. Crec que la imatge del nostre país eixirà reforçada amb la celebració d'esta Ventana”.

 

Albergant este esdeveniment junt amb la Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i les seues instal·lacions seguixen reafirmant-se com a seu segura per a qualsevol esdeveniment internacional.


TAGS: