Primera derrota en la Turkish Airlines EuroLeague davant l'FC Barcelona (66-71)

13/10/2020

Valencia Basket va pagar cara la seua dificultat per a atacar la defensa blaugrana en la recta final del tercer quart per a sumar la seua primera derrota en la Turkish Airlines EuroLeague davant el FC Barcelona per 66-71. L'equip taronja va encaixar un parcial de 0-16 del qual va tractar de recuperar-se donant una millor versió en l'últim acte i acostant-se a cinc punts, però no va poder donar-li la volta al partit. Quan més apretava l'equip taronja va aparéixer Calathes en atac i quan va irrompre Kalinic anotant des de fora, diverses accions polèmiques van tallar la inèrcia taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Dos tirs lliures del capità i una jugada en el pal baix de Williams van respondre als cinc punts inicials de Smits, però Dubljevic va encadenar dues cistelles seguides per a mantindre per damunt al Valencia Basket malgrat que l'equip blaugrana responia a tots els encerts. Dubi va agafar el guant llançat per Smits per a clavar un triple i furtar una pilota que va suposar la safata de Prepelic. L'escorta eslové es va fabricar la cistella en una acció individual per a posar el 15-9 abans d'un triple de Higgins amb el qual s'arribada a la meitat del primer acte. Williams va replicar amb un altre triple i després d'un intercanvi d'errors, Calathes va anotar per elevació el 18-14. El base grec va reactivar l'ofensiva blaugrana per a deixar el marcador en 19-16 al final del primer quart.

Un triple de Abrines ho va empatar però San Emeterio ho va retornar en l'altre costat. Calathes i Tobey van intercanviar cistelles i Labeyrie va convertir el triple per a tornar a estirar un poc la renda local (27-21) abans d'un mat de Davies. Van Rossom va acabar amb una safata una bona circulació de pilota, Smits va ficar el triple i després de diversos errors, Vives es va fabricar la safata en una acció individual. Un nou triple de Smits va posar a dos a l'equip blaugrana (31-29 min.17) però Labeyrie va rebotejar en atac per a anotar a taula. Higgins va anotar amb la safata pel centre però Vives va retornar la safata després d'un gran rebot ofensiu de Williams. Davies va anotar, Marinkovic es va estrenar en la temporada oficial a un minut per al descans però ningú va tornar a encistellar en eixa recta final per a arribar a l’intermedi amb 35-33.

Calathes ho va empatar i després va posar per davant a l'equip català per primera vegada des del 4-5 amb dos encerts seguits però Vives va ficar un triple i Kalinic va taponar en un costat i va acabar en safata en l'altre per a canviar el signe del partit de nou. Davies es va penjar i Claver va acabar una acció individual per al 40-41 però Williams va assistir a Dubi baix l’anella. Calathes va anotar en carrera però Williams va destruir l’anella amb un mat en transició per a mantindre un partit que no parava de canviar d'amo. Abrines va encadenar cinc punts seguits i Smits va anotar baix l’anella per a ampliar la renda visitant a tres minuts del final del tercer quart. Amb l'equip taronja embossat en atac, Claver i Oriola van posar el 44-54 amb un parcial de 0-11 amb deu minuts per jugar.

Abrines amb un triple i Oriola amb un mat en transició van fer més gran la ferida després d'un mat de Tobey que es va eixir de dins que allargava la sequera taronja, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 44-59 després de tot just 50 segons d'últim quart. Una safata de Van Rossom va tallar el parcial en contra en 0-16 i després d'una bona defensa, Marinkovic va clavar el triple per a reduir a deu la renda visitant un minut després. L'equip taronja va defensar la següent acció i Dubljevic va anotar per elevació però Calathes va anotar en acció individual per al 51-61 a sis minuts per al final. Van Rossom va convertir la safata, Dubljevic va robar la pilota però l'equip taronja no va poder traure res del següent atac i Davies es va fabricar un 2+1. Va irrompre en el partit Nikola Kalinic amb un triple i un 3+0 per a posar el 60-66 a poc més de dos minuts del final. Una antiesportiva xiulada a Kalinic i la tècnica posterior a la banqueta taronja van suposar només un punt en contra i Prepelic va traure la falta en l'altre costat per a retallar a cinc amb minut i mig per jugar. Valencia Basket va defensar la següent acció però el triple de Dubljevic que ho haguera apretat més no va entrar i els àrbitres no van apreciar falta de Abrines quan es va llançar en planxa i va xocar amb Prepelic. En la següent acció, Davies va anotar i va certificar el triomf visitant, que va acabar arribant per 66-71.