Proposta per a modificar el reglament especial per COVID-19 de Euroleague Basketball

14/10/2020

Euroleague Basketball, l'organisme rector tant de la Turkish Airlines EuroLeague com de la 7DAYS Eurocup, ha decidit hui dimecres 14 d'octubre proposar una modificació a l'article 6 del Reglament Especial que va ser aprovat pels clubs de la Junta Executiva d'Accionistes de la ECA al setembre de 2020. L'article regula les conseqüències que els equips no tinguen almenys huit jugadors aptes per a jugar en un partit determinat a causa del COVID-19.

 

La regla establix que “si un o més jugadors / cos tècnic / acompanyants de l'equip d'un club donen positiu per COVID-19, el partit es durà a terme segons el programat llevat que les autoritats nacionals o locals d'un o tots dos clubs involucrats o del lloc on el partit es duga a terme (en el cas d'un país neutral) requerira que un grup gran de jugadors o tot l'equip entre en quarentena. Si almenys huit jugadors de la Llista d'autorització estan en condicions de jugar, el partit ha de continuar en la data i el lloc programats. El club que no puga jugar el partit serà responsable de la no disputa del partit i el Jutge Disciplinari declararà que el seu equip perd pel resultat de zero a vint (0-20) i, en el seu cas, la sèrie de playoffs. Una reincidència originada o deguda a proves positives en un equip no suposarà la desqualificació de la competició”.

 

A pesar que el 90% dels partits de totes dues competicions s'han disputat segons el que es preveu, donades les novetats recents i per a protegir als clubs així com la integritat de la competició, Euroleague Basketball proposarà una modificació d'este article a l'Executiu d'Accionistes de la ECA i l'Eurocup, igualant les conseqüències de tal situació amb les dels partits que no es poden jugar a causa de les restriccions de viatge imposades per les autoritats locals o nacionals.

 

Com a resultat, els equips que no puguen comptar amb almenys huit jugadors per a jugar un partit degut a positius de COVID-19, veurien eixos partits suspesos i reprogramats per a una data posterior. Les regles existents (màxim de tres reprogramacions per a un partit determinat, dates límit per a reprogramar partits, etc.) s'igualaran a les que s'apliquen a les situacions de restricció de viatges.

 

Si s'aprova, la modificació s'aplicarà retrospectivament a aquells partits que no s'hagen jugat fins hui per este motiu, i facultarà al CEO de Euroleague Basketball per a reprogramar els sis partits que no s'hagen jugat per a una data futura.

 

A més, Euroleague Basketball revisarà els protocols establerts pels equips afectats, incloses les lligues nacionals, les autoritats locals, els protocols interns dels equips, etc. Es compartiran les millors pràctiques d'altres equips de l'Eurolliga i l'Eurocup per a ajudar a tots els equips a maximitzar la seua salut i seguretat.

 

Jordi Bertomeu, president i director executiu de Euroleague Basketball assenyala:

 

“Al setembre, tots esperàvem enfrontar nombroses restriccions de viatge esta temporada. Fins ara, entre la lliga, els clubs i els diferents governs, hem pogut realitzar tots els viatges amb èxit. Mentrestant, els casos positius de COVID-19 poden o no ser una preocupació transitòria, però en qualsevol cas, sabíem que això hauria de ser revisat durant el transcurs de la temporada i hem d'anticipar-nos en la mesura que siga possible a cada situació potencial. Hem de continuar sent flexibles i trobar solucions, com es va acordar amb els clubs quan van aprovar el Reglament Especial per COVID-19.

 

Tots vam reconéixer que 2020-21 serà una temporada especial i estranya en molts sentits, i que hauríem d'adaptar-nos. A més del canvi d'este article específic en les Regulacions Especials, continuarem monitoritzant els altres mentre actualitzem els Protocols de Salut i Seguretat per a garantir que protegisquen col·lectivament la salut de totes les persones, la integritat de la competició i la seua regularitat".


TAGS: