La Junta Executiva d'Accionistes de la ECA aprova la modificació del Reglament Especial per COVID-19

19/10/2020

La Junta Executiva d'Accionistes de la ECA ha confirmat la modificació del Reglament Especial que va ser aprovat originalment pels clubs al setembre de 2020, segons el proposat per Euroleague Basketball. La modificació passa a ser d'aplicació immediata tant per a la Turkish Airlines EuroLeague com per a la 7DAYS Eurocup, afirmant el seu efecte retroactiu sobre els set partits que s'han vist afectats fins al moment per casos positius de COVID-19.

 

Les regulacions modificades, en essència, s'igualaran a les originals que especifiquen les conseqüències que els equips no puguen jugar a causa de les restriccions de viatge imposades pel seu govern local. No obstant això, a partir d'ara, en els casos en què un equip no tinga huit jugadors que estiguen en condicions de jugar a causa del COVID-19, o l'equip ha de posar-se en quarantena a causa d'una prova positiva de COVID-19:

 

- El partit es podrà reprogramar fins a tres vegades, si hi ha dates disponibles.

 

- En cas que no hi haja disponibilitat de dates o s'arribe al nombre màxim de reprogramacions, el club que va causar la reprogramació original perdrà eixe partit.

 

No es reprogramaran partits per a jugar després de les següents dates:

 

Liga Regular de l'Eurocup (22 de desembre de 2020)

Top 16 de l'Eurocup (23 de febrer de 2021)

Temporada regular de l'Eurolliga (13 d'abril de 2021)

Playoffs de l'Eurolliga (5 de maig de 2021)

 

Les Regulacions Especials modificades tindran efecte retroactiu sobre qualsevol decisió ja aplicada respecte a la temporada 2020-21, permetent que els partits cancel·lats siguen reprogramats pel CEO de Euroleague Basketball. Els partits afectats fins hui per estes modificacions són:

 

- Turkish Airlines EuroLeague:

 

LDLC ASVEL Villeurbanne - Panathinaikos OPAP Atenes (Regular Season, jornada 3)

LDLC ASVEL Villeurbanne - Crvena Zvezda mts Belgrade (Regular Season, jornada 4)

TD Systems Baskonia Vitòria-Gasteiz - Zenit St. Petersburg (Regular Season, jornada 3)

Valencia Basket - Zenit St. Petersburg (Regular Season, jornada 4)

 

- 7DAYS Eurocup:

 

Cedevita Olimpija Ljubljana - Frutti Extra Bursaspor (Regular Season, jornada 2)

Umana Reyer Venècia-JL Bourg en Bresse (Regular Season, jornada 3)

JL Bourg en Bresse - UNICS Kazan (Regular Season, jornada 4)

 

Les modificacions del Reglament Especial inclouen reflexions compartides per l'Associació de Jugadors de la EuroLeague i la Junta d'Entrenadors de la EuroLeague.

 

En la reunió de la directiva, els clubs van emfatitzar la necessitat de continuar sent flexibles i reaccionar davant qualsevol possible situació en el futur, respectant sempre els principis generals de protegir la salut de les persones, preservar la regularitat de la competició i respectar la seua integritat i equitat.

 

Les modificacions actualitzades de les Regulacions Especials s'inclouran en els Estatuts 2020-21 i es faran públiques en els pròxims dies.

 

Els clubs també van acordar reforçar el seguiment dels Protocols de Salut i Seguretat i la seua execució per part de cada equip juntament amb altres protocols rellevants establits, amb l'objectiu de millorar-los i compartir les millors pràctiques entre els 42 clubs de totes dues competicions.


TAGS: