Valencia Basket disfruta davant Bembibre en la seua tornada a la Fonteta (92-53)

21/10/2020

Valencia Basket es va reposar d'un mal inici per a exhibir una versió per al record i emportar-se la seua sexta victòria en Lliga Femenina Endesa davant d'Embutidos Pajariel Bembibre. Les xiques de Rubén Burgos van fonamentar el seu triomf en una defensa asfixiant i un atac ple de recursos que va privar el seu rival de qualsevol opció de victòria en una gran actuació taronja que servix per a mantindre's invicte.

Bembibre començava fort. Dos triples de Higgs i Camara i la falta d'encert taronja, provocaven un parcial inicial de 0-8 per a les visitants que trencava la connexió Carrera-Gil en el pal. Un temps mort de Rubén Burgos frenava la inèrcia i les taronja creixien en defensa mentres les interiors continuaven anotant cada vegada amb més facilitat. Laura Gil i Raquel Carrera es van repartir punts i taps fins a retallar la diferència. La murciana, especialment encertada, va firmar un primer parcial per al record. 5 punts consecutius d'una Rebecca Allen on fire deixaven a les de casa per damunt finalitzats els 10 primers minuts (21-19).

Les visitants continuaven compensant amb triples la millora taronja, i el marcador seguia igualat en l'inici del segon. Però va despertar la millor versió valenciana. En defensa, les de Rubén Burgos es van erigir en un mur infranquejable, i en atac la qualitat d'Allen, Juskaite i Leticia Romero va obrir un parcial de 18-0 que donava un marge molt interessant. 5 punts consecutius amb triple de Mongomo tallaven la dinàmica. Responia Laura Gil, i tancava el quart Naczk amb un espectacular triple llunyà des del centre de la pista (46-33).

Es quedaria en anècdota eixa acció amb la gran intensitat que va continuar exhibint Valencia Basket en la represa. Robatoris continus i una defensa insuperable perquè Bembibre no anotara en més de 5 minuts i el parcial es tancara en 13-0 per a les taronja, de nou amb una Laura Gil espectacular. Allen, Gülich, Juskaite... els punts es repartien en un atac taronja en què s'estrenava Lorena Segura per a arredonir el marcador després del tercer parcial (70-40).

Amb el partit decidit, les locals no van abaixar el llistó a pesar dels intents d'Embutidos Pajariel, i es va mantindre la diferència. Laura Gil se'n va anar fins als 20 punts en la seua millor actuació com taronja fins al moment i 8 jugadores van anotar 7 punts o més en un enfrontament que demostra que Valencia Basket continua xafant fort en la competició.