Remuntada per a tornar a sumar en Liga Endesa davant Casademont Zaragoza (93-84)

24/10/2020

Valencia Basket va trencar la seua mala dinàmica en la Liga Endesa amb un triomf consolidat en una millora en la segona meitat amb la qual va aconseguir remuntar un desavantatge que va arribar a ser de fins a 21 punts en el tercer quart. La reacció ja va començar a tindre efecte en la segona meitat del tercer acte i es va culminar amb un últim quart que va acabar 31-10 a favor de l'equip taronja. Dubljevic amb 21 punts i 6 rebots va ser el més destacat en un triomf en el qual el treball defensiu de Kalinic (15 punts i 4 rebots) i Labeyrie (13 punts i 5 rebots) en la segona meitat va trobar la direcció i els punts de Hermannsson (16 amb un 4/5 en triples).

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Dos tirs lliures de Prepelic van arribar després dels punts inicials de Jason Thompson i un triple de Seeley va posar el 2-7 abans d'un alley-oop baixat per Tobey i un triple de Vives per a empatar l’encontre. Una cistella després de rebot ofensiu de Puerto va replicar al mat de Hlinason però un encert de Ennis i una antiesportiva xiulada a Prepelic que va suposar una jugada de quatre punts va disparar de nou la renda visitant, que va augmentar fins al 9-18 amb un triple de Seeley. El quadre aragonés va arribar a manar fins per 13 fins que un 2+1 de Marinkovic va encendre la parada ofensiva taronja. Barreiro, amb cinc punts seguits, va compensar la cistella de Hermannsson i el triple de Dubljevic per a arribar amb 17-27 al final del primer quart.

Dubljevic es va fabricar en el pal baix les dues primeres cistelles de l'equip taronja en el segon acte i Marinkovic va culminar una transició abans d'un triple de Ennis. Una altra antiesportiva, xiulada ara a San Emeterio, va suposar una jugada de 5 punts que va tornar a disparar la renda visitant fins al 23-36. Marinkovic en una acció individual i dues cistelles després de rebot ofensiu de Dubljevic treien un poc d'aigua, encara que Hlinason anotava per a mantindre l'avantatge aragonés per damunt de la desena. Un triple de Hermannsson posava el 32-40 a cinc minuts per al descans però Benzing va tornar a fer créixer la renda visitant amb quatre punts seguits. Thompson i Seeley ampliaven el parcial en contra per a posar el 32-48 fins que ho va tallar Kalinic des del tir lliure. Un triple de Vives va ser contestat per un altre de Ennis, el base taronja es va fabricar el corredor fins a l’anella i Hlinason va rectificar baix el cércol per a manar el partit al descans amb 39-55.

L'equip taronja va eixir amb una altra intensitat defensiva després de l'intermedi i un triple de Kalinic va ser la primera cistella de la segona meitat. Brussino ho va retornar i des del tir lliure va ampliar un desavantatge que amb un triple de Barreiro va pujar fins al 42-63. Kalinic va replicar amb un altre triple ràpid però els àrbitres li van donar falta de tres tirs a Barreiro, que no va perdonar des de la línia. Labeyrie va clavar el triple i després d'una bona defensa, l'ala-pivot francés es va traure de la cistella un 2+1 encara que el parcial ho va tallar Ennis des del tir lliure per a posar el 51-68 al pas pel minut 26. Tobey va anotar un des de la personal i Kalinic es va recolzar en taula però Ennis va anotar des de la mitjana distància malgrat la bona defensa. Kalinic va tornar a convertir postejant i des d'eixa posició va assistir a Hermannsson per al triple. Ocampo ho va parar i Seeley va anotar des de la mitjana distància i encara que Labeyrie va ficar el triple, Ennis va convertir a anella passada per a deixar-ho en 62-74 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja es va carregar amb personals en l'inici de l'últim acte, Thompson va anotar baix l’anella i Prepelic va traure una falta de tres tirs que no va perdonar. Després d'una falta en atac, Hermannsson va clavar el triple per a baixar el desavantatge de la desena. Una tècnica a Thompson després d'uns passos va suposar una tècnica per al pivot del Casademont Zaragoza i Hermannsson va trobar a Labeyrie per al mat que col·locava a cinc a l'equip taronja (71-76) amb set minuts per jugar. Es va xiular una tècnica a Prepelic que va suposar l'eliminació del partit de l'escorta eslové i Rupnik va ficar el triple que va ser replicat immediatament per un altre de Hermannsson. Dos tirs lliures i una anella passada de Dubljevic van acostar a un al Valencia Basket amb un poc més cinc minuts per jugar (78-79). Kalinic ho va empatar des del tir lliure i després de provocar la pèrdua, Marinkovic també va traure personal per a posar per primera vegada per davant al quadre taronja. Casademont Saragossa no va anotar i sí que ho va fer Dubljevic amb un ganxo. L'equip taronja no va aconseguir convertir les següents accions, però almenys va provocar les pèrdues. Dubljevic va anotar després d'un rebot ofensiu, Ennis va aconseguir vore l’anella de dos en una acció individual i Kalinic va traure personal i es va deixar un des de la línia per a entrar cinc a dalt en els últims dos minuts. Valencia Basket va recuperar la següent pilota i l'equip taronja va anotar ràpid, encara que la cistella va tardar a validar-se per un error de la taula de cronometradors. Ennis va anotar després d'eixir de la pressió, però Valencia Basket va moure la pilota amb tranquil·litat per a deixar passar els segons al seu favor i acabar amb Dubljevic anotant a taula amb tranquil·litat.