La tercera victòria en sis dies arriba en un thriller a Santiago (77-78)

27/10/2020

Valencia Basket torna a sumar en la Liga Endesa en una victòria a Santiago de Compostel·la davant un equip entonat com Monbus Obradoiro. Un palmeig de Bojan Dubljevic, unit a una defensa de Nikola Kalinic sobre Robertson, van segellar una victòria on van destacar els punts de Jaime Pradilla (16) i Vanja Marinkovic (14).

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un triple de Vanja va equilibrar la cistella inicial de Birutis en un inici de partit de poc encert del qual li va traure Tobey amb un palmeig i Pradilla amb dues cistelles seguides. El segon triple de Marinkovic va obligar a Moncho Fernández a parar el partit res més passar l'equador del primer acte amb 4-12. Robertson va parar el parcial en 0-7 amb un triple i encara que Pradilla va remuntar línia de fons per a anotar a taula, Cohen va ficar dos triples seguits per a posar el 13-14. Tobey va palmejar dins el tir de San Emeterio, Enoch va convertir dos des del tir lliure i Hermannsson va clavar el triple. Beliauskas li va replicar amb altres dos per a posar per davant a l'equip gallec i deixar-lo en 21-19 al final del primer quart.

Un 2+1 de Dubljevic va posar momentàniament per damunt al quadre taronja, que malgrat que provocava pèrdues, no aconseguia anotar fins que Kalinic es va fabricar la safata en el pal baix. Un triple de Beliauskas mantenia per damunt al Monbus Obradoiro (26-24 min.14) però Dubljevic es va fabricar el ganxo i el tercer triple de Marinkovic li donaven la volta al marcador en un continu canvi de lideratge. Van Rossom va aprofitar l'assistència de Dubljevic per a anotar la cistella a taula i un robatori de Kalinic va acabar amb una transició que va suposar el quart triple sense errada de Vanja. Un mat de Birutis va tallar el parcial per a posar el 30-34, Kalinic va capturar el seu propi rebot per a traure dos tirs lliures i Birutis va ficar el ganxo. Van Rossom es va decantar cap a la seua esquerra per al triple, Birutis es va deixar un tir lliure i les dues últimes accions no van acabar en cistella per a arribar al descans amb 33-39.

L'equip gallec va castigar dues pèrdues del Valencia Basket amb sengles cistelles però Pradilla va recuperar una pilota que va acabar en encert de San Emeterio. Robertson va ficar el triple, Van Rossom va trobar a Pradilla baix l’anella i Cohen va anotar dos tirs lliures per al 42-43. Pradilla es va deixar un en la línia del tir lliure i Cohen ho va empatar en convertir després de rebot ofensiu. Dubljevic no va perdonar des de la personal però un 2+1 de Birutis tornava a posar per damunt al quadre local. Pradilla va clavar el triple, Birutis ho va empatar baix l’anella i Pradilla va palmejar dins el tir de San Emeterio. I després del robatori, el mateix Jaime Pradilla va traure personal i va anotar dos des de la línia del tir lliure. Álvaro Muñoz va ficar el triple per al 52-53 a tres minuts per al final del tercer acte. Kalinic va trobar a Tobey baix l’anella per al mat i Álex Suárez ho va empatar amb un triple des de la cantonada. La cistella de Hermannsson després del temps mort el deixava en 55-57 amb deu minuts per jugar.

Un 2+0 de Czerapowich ho igualava i encara que Tobey la va afonar en el seu tercer esforç, el suec del Monbus Obradoiro ho mantenia igualat. Kalinic es va fabricar la cistella, Enoch va palmejar i Hermannsson va recuperar per a anotar la safata i mantindre la minsa renda taronja. Un triple de Tobey va ser replicat per un altre de Robertson i Kalinic va trobar en l'estratègia de fons a Marinkovic (64-68 min.36). Un robatori de Kalinic va acabar amb una falta sobre Williams que no va fallar des del tir lliure però Cohen va ficar el triple i va palmejar el tir de Robertson per a posar el 69-70 a tres minuts del final. Dubljevic es va deixar un des del tir lliure i Oliver va posar per damunt als locals amb un triple per al 72-71. València Basket no va anotar i Cohen va capturar la segona opció per a anotar a taula. Van Rossom ho va empatar amb un triple i Robertson va anotar a taula en acció individual. Williams ho va empatar de nou a 76 amb una acció individual. Oliver va traure la falta personal amb 19 segons per a acabar i només va ficar el segon. Van Rossom va atacar l’anella amb decisió i encara que la seua safata no va entrar, Dubljevic va tocar el just amb la gemma dels dits per a ficar la pilota dins de l’anella amb 3,4 segons per jugar i un a dalt. Robertson va anotar sobre la botzina però el tir va ser fóra de temps i el triomf va ser per a València Basket per 77-78.