Gran joc coral per a mantindre's invicte davant de DM Ensino (77-46)

28/10/2020

Valencia Basket va exhibir la seua millor versió en un tercer quart per al record, que va servir per a decidir un fins a eixe moment igualat partit davant de Durán Maquinària Ensino. Les xiques de Rubén Burgos van mantindre la imbatibilidad gràcies a un espectacular joc coral i a un altíssim nivell defensiu i allarguen la ratxa per a seguir en el més alt de la classificació.

Un triple d'Ouviña trencava la bona dinàmica visitant en l'inici amb Hempe com a perill constant per a la cistella taronja. Era una excepció en un joc exterior desencertat per a ambdós equips en els primers instants. En canvi en la zona, Laura Gil creixia i connectava amb Gülich. I Allen no tardava a aparéixer, fent mal amb un perfecte tir en suspensió des de 4-5 metres amb què va castigar una vegada i una altra perquè Valencia Basket marcara el ritme. Ho intentava el joc interior visitant, però Anna Gómez va impulsar l'atac local per a acabar 6 dalt el primer parcial (20-14).

Romero estrenava el segon i un triple de Juskaite estirava la diferència. Vega Gimeno mantenia les gallegues. La intensitat necessària per a parar l'atac taronja va provocar que Ensino es carregara de faltes, i les taronja van continuar estirant el marge des de la línia de personal, però dos bones accions consecutives, amb triple inclòs, provocaven el primer temps mort de Rubén Burgos. La reacció no arribava. Els tirs taronja s'eixien, i un triple d'Aliaga reduïa la diferència. Una bona penetració de Queralt ho deixava en 34-30 per a les de casa al descans.

Dos robatoris que acabaven en cistella provocaven el temps mort visitant després del primer minut de represa. A penes 50 segons després, havia de demanar el segon. Valencia Basket havia eixit intensíssim, i no deixava de robar i aprofitar els contraatacs. Hempe tallava el parcial, però l'atac taronja ja carburava, i en defensa tornava la solvència habitual. Allen posava el +15 per primera vegada, i 7 punts consecutius de Raquel Carrera tancaven un parcial per al record de 23-3 en el tercer quart, i deixaven el partit decidit (57-33).

Amb el partit decidit, no va abaixar el nivell l'equip de casa. Gülich en el pal, Romero i Allen des del perímetre i de nou gran intensitat defensiva. La diferència es va mantindre i les valencianes van poder repartir esforços, amb tot l'equip contribuint a un gran triomf.