Valencia Basket cau en pista del CSKA (94-85)

29/10/2020

El conjunt taronja realitza un partit seriós però no pot superar l'encert dels russos des de la línia de 3. Kalinic amb 11 punts i Labeyrie amb 10 van ser els màxims anotadors. Balanç de 3 victòria i 2 derrotes en la Turkish Airlines EuroLeague.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple de Labeyrie va ser la primera cistella del partit i Puerto baix l’anella va retornar l'encert de Hilliard. Shengelia va convertir dues vegades per a posar per davant a l'equip rus però Marinkovic va trobar a Labeyrie baix l’anella per a tornar a canviar el sentit del partit (6-7 min.4). L'equip taronja es va carregar de personals però Kurbanov es deixava llançaments des de la línia i Van Rossom mantenia per damunt al Valencia Basket amb un triple que va retornar Hackett per al 11-10. Kalinic es va fabricar el corredor fins a l’anella i després va assistir a Williams per al mat. Shengelia va retornar el mat però Kalinic des de la línia de personal defensava la curta renda visitant. Strelnieks i dos tirs lliures de Clyburn ho deixaven en 17-16 després del primer quart.

Dos triples seguits de Antonov i James van ampliar l'avantatge local i un 2+1 de Voitgmann castigant una pèrdua taronja va posar el 26-16. El cércol es va fer xicotet en l'inici del segon acte per a Valencia Basket i l'equip rus el va aprofitar per a anar-se de dotze abans que Hermannsson tallara el parcial en 15-0 amb una acció individual i Pradilla anotara baix l’anella després de capturar dos rebots ofensius. L'entrada de l'ala-pivot saragossà i de Dubljevic va canviar la dinàmica ofensiva de l'equip taronja i un triple del propi Pradilla va portar a Itoudis a parar el partit. Després de la defensa, Kalinic va anotar en transició i Pradilla va traure dos tirs, que no va perdonar, baix l’anella per a ampliar el parcial de resposta (28-27 min.16). Es va quedar en 0-11 després d'un 2+0 de James però Valencia Basket ja havia tornat al partit en la parcel·la ofensiva i un triple de Prepelic l'empatava a 30 abans d'un triple de Hilliard. Dubljevic anotava per elevació, James a la mitja volta tot i l'esforç defensiu de Hermannsson i Milutinov es deixava un tir lliure per a posar el 36-32. Un error defensiu va acabar en una cistella amb addicional de James i després del robatori rus, James va castigar amb un triple que tornava a estirar l'avantatge local als deu punts. Un triple de Marinkovic va trencar el parcial en contra però una recuperació al límit del reglament dels russos li donava l'oportunitat a Hilliard de deixar el marcador en 44-35 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Hackett al qual va replicar Dubljevic amb cinc punts seguits i tot i l'encert de Hilliard, una bona circulació de pilota va acabar amb un 2+0 de Labeyrie per a posar el 49-42. Marinkovic va atacar l’anella amb decisió per a la safata i encara que Hilliard va ficar el triple, Labeyrie li va respondre amb un altre. Un triple de Vives va contestar la cistella sobre la botzina de Shengelia per al 55-50 al pas pel minut 27. Mike James va tornar a pista per a tornar a generar en l'ofensiva russa, però Tobey va convertir a taula i Prepelic la va deixar suau dins del cércol en transició per a mantindre a cinc a l'equip taronja. Una cistella trepitjant la línia de tres del propi escorta eslové i un palmeig de Tobey retallaven encara més però un triple de Voigtmann ho deixava en 62-58 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Hackett va trobar la rèplica d'un alley-oop baixat per Tobey però Voigtmann i Clyburn van encadenar altres dos triples per a posar el 71-60 a set minuts del final. Un 2+1 i dos tirs lliures després de traure una falta en transició de Kalinic van activar l'ofensiva valenciana per al 71-65 però Milutinov i Clyburn van tornar a estirar la renda local a deu. Vanja va ficar la safata en una acció individual i després d'un bon esforç, la defensa no va ser completa perquè Voigtmann va palmejar dins l'error del seu company. No es va apreciar falta sobre l'intent de mat de Marinkovic i Shengelia col·locava el 78-67 a dos minuts del final. Van Rossom va convertir els dos tirs lliures i el conjunt rus jugava amb el rellotge al seu favor, però Valencia Basket no va deixar d'intentar-ho pressionant en defensa i tractava d'acostar-se des del tir lliure però un triple de Clyburn va acabar definitivament amb les opcions taronja, en un partit que va acabar amb el resultat final de 84-75.