Els últims 3 minuts dicten sentència a Alemanya (90-79)

13/11/2020

Valencia Basket cau en la seua visita al Bayern Munic, que confirma les bones sensacions de principi de temporada, en un partit que va ser igualat a 76 a menys de 3 minuts del final, però que es va resoldre amb un equip local més lúcid en les últimes possessions.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Pradilla va replicar la cistella inicial de Johnson i un ganxo de Dubljevic va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja (que hui vestia de celeste). Un triple de Prepelic i un mat en transició de Pradilla ampliaven el parcial a un 0-9 abans de la segona personal de Kalinic. Johnson i Lucic van activar l'ofensiva bavaresa per a equilibrar el partit i un triple de Malcolm Thomas posava el 10-9 en arribar a la meitat del primer acte. Dubljevic es va fabricar el ganxo per a tallar el parcial en contra i Lucic carregava també a Puerto de personals i s'anava a la línia de personal per a no fallar. El quadre alemany va estirar el seu avantatge amb la potència dels seus interiors, portant a Ponsarnau a parar el partit amb 18-11 al pas pel minut 8. Un triple de San Emeterio des de la cantonada a passada de Williams i dos tirs lliures del propi aler càntabre ho tornaven a equilibrar, encara que Zipser va respondre amb un altre triple. Hermannsson es va fabricar el camí a l’anella per a deixar-ho en 21-18 al final del primer acte.

Un mat de Labeyrie va obrir el segon acte i Hermannsson des del tir lliure ho empatava a 22. Labeyrie i un triple de Derrick Williams tornaven a posar per davant al quadre taronja malgrat els punts de Johnson, encara que Weiler-Babb va retornar el triple per a posar el 29-27 a cinc minuts del descans. Un triple de Vives s'oposava a un rival que s'emprava amb agressivitat en el rebot ofensiu i aconseguia segones opcions i Labeyrie mantenia el partit apretat des del tir lliure. Una safata després de robatori de Kalinic va posar de nou per damunt al Valencia Basket (33-34 min.17). Un triple i dos tirs lliures de Prepelic defensaven l'avantatge taronja i l'ampliaven tímidament fins als quatre punts, encara que Johnson ho manava al descans amb 37-39.

Prepelic i Vives des del tir lliure mantenien per damunt al quadre taronja malgrat els cinc punts seguits de Lucic però la cistella de Johson des de la mitjana distància posava el 44-42. Dubljevic va replicar amb dos ganxos marca de la casa per a tornar a canviar el signe del partit i Baldwin ho empatava de nou. Un 2+1 de Prepelic en el qual li va traure la quarta personal a Baldwin i un cércol passat de Kalinic després d'una recuperació de Pradilla portaven a Trinchieri a parar el partit amb 46-51. Després del temps mort, Weiler-Babb va ficar el triple i després de la pèrdua taronja, Zipser va traure un 3+1 per al 53-51 en arribar a la meitat del tercer quart. Kalinic ho va empatar de nou des del tir lliure i Reynolds va traure un 2+1. Dubljevic va anotar després d'una recuperació de la seua pròpia pèrdua de Prepelic però el FC Bayern trobava el cércol i un triple de Zipser portava a Ponsarnau a parar el partit amb 61-55. Kalinic i Williams anotaven des del tir lliure i Labeyrie convertia una pilota solta en dos punts per a retallar i deixar-lo en 62-60 amb deu minuts per jugar.

San Emeterio ho empatava de nou amb una acció individual però Zipser i Thomas ho estiraven a quatre i Nikola es fabricava la cistella en el pal baix. I un triple malgrat estar ben defensat de Lucic va trobar la rèplica d'un altre de Prepelic. Una tècnica a Labeyrie suposava un tir lliure i una cistella de Thomas per al 72-67 a cinc minuts del final. Williams no va perdonar des de la línia de personal, Sisko va ficar el tir per elevació i el propi Derrick va atacar l’anella amb decisió per a traure un 2+1 que col·locava de nou a dos a l'equip taronja. Després d'una bona defensa, Dubljevic ho empatava des del tir lliure i Sisko aprofitava una relliscada de Kalinic per a posar el 76-74 a tres minuts del final. Vives s'escorria fins a l’anella per a tornar a empatar-ho i Zipser ficava el triple després del temps mort de Trinchieri. Prepelic continuava ficant des del tir lliure però Sisko anotava la safata i Lucic esmaxava després de recuperació per a entrar amb 83-78 en l'últim minut i mig. Un triple de Lucic enterrava les opcions de l'equip taronja i encara que va continuar intentant-lo fins al final, pero Zipser i una antiesportiva eren massa per a tornar i Valencia Basket no va poder evitar que la seua primera derrota en l'Audi Dome arribara per 90-79.