Festa completa a la Fonteta davant Panathinaikos OPAP Athens (95-83)

17/11/2020

La Fonteta va viure una nit molt especial en la qual, a més d'aconseguir el cinqué triomf en la Turkish Airlines EuroLeague davant el Panathinaikos OPAP Athens per 95-83, va vore com el capità Bojan Dubljevic es convertia en el màxim anotador històric del Valencia Basket superant a Rafa Martínez. El montenegrí, amb els 9 punts aconseguits ahir, parava el marcador en 5.593 en un compte que no para de pujar. La celebració en pista de tot l'equip per este fet va ser el colofó a un partit seriós de l'equip taronja, que va anar manant tot el partit primer liderat per l'encert exterior de Prepelic (18 punts) i San Emeterio i que va acabar per trencar en l'últim quart amb un parcial de 11-1 i tres triples consecutius.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Kalinic després d'un bonic passe de Prepelic i el propi eslové després d'una assistència de Vives van replicar al triple inicial de White, i encara que l'ala-pivot del quadre grec va replicar amb un segon, Prepelic va clavar el triple després de l'eixida de bloqueig. Valencia Basket continuava combinant per al mat de Labeyrie i el segon triple de Prepelic, però les accions individuals de Foster i Sant-Roos mantenien el partit igualat a 12 després dels primers cinc minuts. Encara que l'equip taronja continuava traient rèdit del seu bon moviment de pilota, era ara Papapetrou amb un 2+0 el que posava el 14-16. Vives amb un tir per elevació després de recuperació de Kalinic i un palmeig de Labeyrie mantenien el partit equilibrat i Williams des del tir lliure tornava a posar a l'equip taronja per davant. San Emeterio va replicar al triple de Papapetrou per a deixar-ho amb 22-21 al final del primer quart.

Hermannsson des del tir lliure i un mat de Tobey en transició després d'una bona defensa van estirar un poc la renda taronja fins al 26-21 abans de l'aparició de Mitoglou amb quatre punts seguits. Josep Puerto després d'una recuperació va anotar encara que un triple de Mack i un mat de White van posar el 28-30 a cinc minuts per al descans. Williams es va fabricar la cistella en acció personal i San Emeterio va clavar el triple però Mitoglou continuava sostenint l'ofensiva grega per al 33-34. Un 2+1 de San Emeterio i una cistella de Dubljevic després de rebot ofensiu estiraven un poc de nou la renda taronja però Sant-Roos i Papapetrou ho van tornar a empatar. San Emeterio a passada de Dubljevic i dos tirs lliures de Prepelic van equilibrar el triple de Mitoglou i després del temps mort, la jugada de pissarra va acabar amb el triple de Prepelic per a manar el partit al descans amb 45-41.

Dues accions de Papagiannis van equilibrar de nou el marcador abans d'un mat de Labeyrie a passada de Dubljevic però el gegant grec continuava anotant i Papapetrou en transició va posar el 47-49. El quart triple sense fallada de Prepelic va ser replicat per un altre de Bochoridis abans de cometre la cinquena personal. Vives també va encertar des de fora i després d'un robatori del propi base català, Kalinic va habilitar a Klemen per a la safata (55-52 min.25). Després de la cistella de Foster, un triple de Dubljevic li convertia en el màxim anotador de la història del Club en superar a Rafa Martínez i una bona defensa acabava en una cistella baix l’anella de Kalinic que portava a Vovoras a parar el partit amb 60-54. Un 2+1 de Tobey va replicar a un triple de Mack i dos tirs lliures de Labeyrie a la cistella de Nedovic per a defensar la renda taronja. Un triple de Tobey després d'una jugada enrevessada no contenia el arreón final dels grecs, que amb dues cistelles de Mack i un 3+0 de Nedovic s'acostaven abans que la cistella final de Hermannsson ho deixava en 70-66 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Bentil posava a dos als grecs però Derrick Williams va atacar l’anella amb decisió per a traure el 2+1. Un triple de Hermannsson i un mat de Williams van estirar la renda taronja i Dubljevic des de la línia de personal la va posar per primera vegada per damunt de la desena. Una antiesportiva sobre Derrick Williams només va suposar un punt per al 82-70 i encara que un triple de Mack va tallar el parcial en 11-1, Tobey va contestar amb un altre. Sant-Roos també va clavar des de fora, Williams va contestar amb un nou triple i encara que l'aler cubà del Panathinaikos va convertir la safata, el tercer triple seguit, obra de Hermannsson ho estirava fins al 91-78 a tres minuts del final. Un alley-oop baixat per Williams i dos tirs lliures de Hermannsson feien estèril la pressió grega per a acabar de certificar la victòria, que va acabar arribant per 95-83 amb presència en pista al final de l'escorta de L’Alqueria del Basket Millán Jiménez, que disputava el seu segon partit en Eurolliga.