Valencia Basket cau en la pròrroga a Salamanca i patix la seua primera derrota (71-69)

27/11/2020

Valencia Basket es va quedar a les portes d'aconseguir la seua primera victòria enfront de Perfumerías Avenida però, després d'un partit molt estret, va acabar caient en la pròrroga a Salamanca. El conjunt taronja va plantejar un joc molt seriós i va arribar a manar per 10 punts en el partit però l'encert no va acompanyar en el final. Gran partit de Cristina Ouviña (13 punts, 6 rebots, 5 assistències, 19 de valoració) i Marie Gülich (17 punts, 6 rebots i 17 de valoració). El conjunt de Rubén Burgos frena així la ratxa de 12 victòries seguides i es queda en la segona posició de la lliga.

El partit va arrancar amb la mateixa igualtat que marca la classificació i la trajectòria en la lliga d'ambdós equips fins a la data. Mentres Perfumerías Avenida feia mal des del triple amb els seus exteriors, especialment amb Hayes, Valencia Basket s'aprofitava del seu avantatge en el joc interior trobant Laura Gil i Marie Gülich davall la cistella a la perfecció. Un constant intercanvi de cistelles i alternança en el marcador que va acabar amb l'equip local amb un avantatge de només un punt al final del primer quart.

La trobada es va començar a embossar quant a anotació en el segon període fins que el conjunt de salamanca, des del triple, va posar un avantatge de 5 punts i va obligar Rubén Burgos a parar el partit. Des de la defensa i amb una sempre providencial Cristina Ouviña, Valencia Basket va tornar a estrényer al màxim el marcador. Amb una cistella de Leticia Romero poc abans del descans, la diferència entre ambdós equips no es va moure ni un àpex respecte al primer quart (40-39).

El tercer període començava evidenciant que Perfumerías Avenida era qui portava la iniciativa. Valencia Basket tractava de que les locals no se n'anaren en el marcador. Milic va tornar a posar el +5 i després de temps mort les taronja van reaccionar. Parcial de 10-0 per a donar la volta al partit amb un enorme esforç defensiu i movent bé el baló en atac aprofitant la seua superioritat en el joc interior. Valencia Basket va aconseguir anar-se'n a l'últim quart amb el seu màxim avantatge fins al moment de 5 punts.

En el quart període Ouviña va augmentar eixa renda fins als 10 punts. Des que l'equip taronja va tirar el forrellat al seu cércol, Perfumerías Avenida va estar quasi 10 minuts sense anotar i Hayes va tancar el parcial quan ja era de 15-0 a favor del Valencia Basket. Amb la cistella de la aler, el conjunt de Salamanca es va desembossar i va començar a retallar distàncies. Del 0-15 va passar al 12-2 per a empatar. A continuació, Marie posava un 4-0 que tornava l'avantatge a les taronja però el conjunt local va empatar des del tir lliure per a forçar la pròrroga.

Ja en el temps afegit Valencia Basket va veure com s'anava quedant sense gasolina i Perfumerías Avenida va aprofitar per a agafar la davantera gràcies als punts de Milic. L'equip taronja estava a només dos punts per a tornar a forçar la pròrroga o un triple per a guanyar però Bec Allen no va aconseguir anotar i el triomf es va quedar a Salamanca.