Valencia Basket prolonga a Istanbul el seu millor inici en la Turkish Airlines EuroLeague (86-90)

27/11/2020

El conjunt taronja resol un partit dur gràcies a una bona segona part que va neutralitzar el -10 del descans. Sam Van Rossom, amb els últims 8 punts del partit, i Klemen Prepelic, amb 13 en l'últim quart, van resoldre la setena victòria en la Turkish Airlines EuroLeague

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Una cistella de Pradilla a passada de Van Rossom i un palmeig del propi base belga van replicar al triple inicial de Brown. Fenerbahçe va castigar la pèrdua taronja amb una safata de Muhammed, però Dubljevic a passada de Pradilla i Kalinic fabricant-se la cistella en el pal baix mantenien per damunt a l'equip taronja. Un triple de Muhammed ho va empatar a 8 després dels primers quatre minuts però Kalinic va retornar l'encert exterior. Barthel i Brown van posar per damunt als locals (12-11) en arribar a la meitat del primer acte però una safata de Vives canviava de nou el comandament del partit. Derrick Williams va retornar el triple de Eddie però dos tirs lliures de Vesely ho deixaven en 17-16 al final del primer quart.

Un mat de Williams després d'una bona circulació es va trobar amb cinc punts seguits de Pierre però San Emeterio va clavar el triple i Williams va ficar el seu segon llançament llunyà per a tornar a equilibrar el partit, en este cas a 24, tot i al mat de Barthel. Muhammed i un mat en transició de Barthel posaven el 28-24 a cinc minuts del descans, però Van Rossom i Williams baix l’anella no deixaven que la renda turca cresquera fins a un triple de Eddie. Un 2+1 de Pierre col·locava el 36-28 abans que Dubljevic anotara baix l’anella després d'un bon passe de Van Rossom i encara que un triple ben defensat de Muhammed estirava a nou la renda local, el base belga atacava el cércol amb força per a traure un 2+1. Vesely amb dues accions consecutives posava el màxim desavantatge per a arribar al descans amb 43-33.

L'equip taronja va eixir més enxufat en defensa després del descans. Kalinic en el pal baix va ficar la primera de la segona meitat i un triple de Dubljevic portava a Kokoskov a parar el partit quan no s'havien disputat ni dos minuts de tercer quart. Després de l'aturada, Valencia Basket va assegurar el rebot i Van Rossom va clavar el triple. El propi belga va empatar el partit a 43 amb una safata i encara que Vesely va tallar el parcial en 0-10, Kalinic va anotar ràpid baix l’anella. Pradilla pel carril del centre i un triple de Vives van replicar al triple de Brown per a tornar a posar per davant a l'equip taronja (48-50) al pas per la meitat del tercer quart. Un 2+0 de Pradilla va ser replicat per una cistella amb addicional de Pierre que tornava a posar per davant als locals. I un triple de Muhammed col·locava el 56-52 abans d'una safata de Vives. Tobey amb un ganxo empatava de nou el partit i un triple de San Emeterio replicava a la cistella de Barthel. L'alemany es convertia en el manteniment ofensiu dels turcs i un triple de Eddie sobre la botzina de quart ho deixava en 64-59 amb deu minuts per jugar.

Westermann va elevar a set la renda local però Williams amb una falta de tres tirs lliures va obrir un parcial que van allargar Prepelic des de la línia de personal i un triple de Hermannsson per a tornar a posar per davant al quadre taronja (66-67). Després del temps mort, Vesely va tallar el parcial en 0-8 però Prepelic va ficar el triple. Muhammed ho va retornar per a posar el 71-70 però Prepelic va clavar un nou triple i Pierre ho empatava des del tir lliure a cinc minuts per al final. Un nou triple de Prepelic i dos tirs lliures de Dubljevic mantenien per damunt al quadre taronja però un triple de Barthel l'empatava de nou, en aquest cas a 78, a tres minuts del final. Dubljevic va convertir baix l’anella a passada de Kalinic però es van xiular una falta en atac del propi capità taronja i una altra de Van Rossom que li donava a Brown l'opció de ficar un tir lliure per a acostar-los a un. Klemen no es deixava res des de la línia de personal, l'equip taronja va defensar la següent acció i Van Rossom es va anar fins a l’anella per a anotar la safata. Barthel va ficar els dos tirs lliures per al 81-84 per a entrar en l'últim minut amb una bola taronja que Van Rossom va convertir en dos punts des de la mitjana distància. Eddie va fallar el triple ben defensat, Van Rossom va dormir la pilota però el triple de Kalinic no va entrar i Brown va anotar ràpid en transició. Van Rossom va rebre la falta ràpida i no va perdonar des del tir lliure. Pierre va ficar el triple per al 86-88 amb tres segons per jugar, va haver-hi falta sobre Van Rossom, al qual no li va tremolar el pols per a ficar els dos tirs lliures i certificar el triomf taronja per 86-90.