Victoria de prestigi en la pista del Barça per a sumar de nou en Liga Endesa (90-100)

01/12/2020

Valencia Basket va trencar la seua mala dinàmica en la Liga Endesa en convertir-se en el primer equip que esta temporada treia el triomf de la pista del Barça en imposar-se per 90-100 en un partit en el qual va anar per davant en tot moment des del 3-10 inicial. Després d'un primer quart de màxima eficàcia liderats per Derrick Williams (25 punts amb només una errada en tirs de camp), l'equip taronja va anar sobrevivint a totes les vegades que l'equip blaugrana empatava o es col·locava per davant trobant a jugadors inspirats com Dubljevic (24 punts, 6 rebots i 6 assistències per a 33 de valoració) o Mike Tobey (12 punts, la majoria en un moment clau de l'inici de l'últim quart). La mala notícia va ser la lesió en un dit de Martin Hermannsson que només li va permetre jugar quatre minuts.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un triple del base taronja i Williams baix l’anella a passada de Dubljevic van obrir el marcador abans d'un triple de Mirotic. No obstant això, un 2+1 del capità taronja i una safata de Prepelic després d'una bona circulació de pilota van portar a Jasikevicius a parar el partit amb 3-10 després de menys de dos minuts jugats. Kalinic va retornar la primera cistella de Calathes, però al base greco-americà es va inventar una cistella amb addicional i va provocar la pèrdua taronja, després de la qual va assistir a Mirotic per al 10-12. Williams va clavar el triple i encara que Calathes ho va retornar, Dubljevic també va anotar des de lluny. Calathes continuava sent l'amo absolut de l'ofensiva blaugrana anotant o assistint, però el segon triple de Dubljevic mantenia sis a dalt a l'equip taronja en arribar a la meitat del primer acte (15-21). Davies i Williams van intercanviar punts i un triple del mateix Williams va contestar a un 2+1 de Higgins. Williams seguia encés per a ficar el seu tercer triple sense fallada i San Emeterio no va fallar des de la cantonada després d'una recuperació per a posar la desena d'avantatge. Els últims llançaments de tots dos equips no van entrar per a arribar amb 22-32 al final del primer quart.

L'equip blaugrana va pujar línies i la intensitat defensiva i va començar el segon acte amb un 2+1 de Hanga que va ser contestat per un Williams infal·lible, ara des de la mitjana distància, però Smits i Kuric van anotar dos triples seguits i Hanga es va penjar després d'un robatori per a posar el 33-34. Van Rossom va tallar el parcial en contra des del tir lliure però l'equip taronja es va ficar ràpid en prima i Heurtel va anotar la safata. Kalinic va trobar a Pradilla baix l’anella i un triple de Hanga va empatar el partit a 38 a sis minuts del descans. Tobey va anotar la safata a passada de Van Rossom i després de la recuperació, Kalinic va assistir per a l'encert de Pradilla. L'aler serbi va trobar després l’anella per a replicar a Mirotic, que va anotar per dues vegades, i Smits en transició va tornar a empatar el partit, en este cas a 44. Dubljevic es va fabricar la cistella a taula en el pal baix i Prepelic va traure la falta per a convertir dos des del tir lliure i encara que Abrines va convertir el triple, Van Rossom ho va retornar. Oriola va convertir per dues vegades per a tornar a empatar l’encontre i l'últim tir de Dubljevic no va entrar, per a arribar amb empat a 51 en l'intermedi.

Oriola va ficar la primera cistella de la segona meitat i va posar per primera vegada per davant als locals, però un triple de Prepelic i un ganxo de Dubljevic tornaven a canviar el comandament del partit. Un 2+0 de Williams, que va acabar amb l'ala-pivot caçant la seua pròpia errada des del tir lliure per a ficar un dels tirs en la seua segon sèrie i un encert des de la mitjana distància de Dubljevic van ampliar el parcial fins a un 2-10 (55-61) abans que Oriola el tallara en la pintura. Kalinic des del tir lliure mantenia els sis d'avantatge en arribar a la meitat del tercer acte, i encara que Oriola continuava sent el braç executor de l'equip blaugrana, la intensitat defensiva del Barça continuava donant tirs lliures a l'equip taronja. Un palmeig de Dubljevic posava el 59-66 abans d'un triple de Hanga i una cistella de Mirotic per a tornar a posar a dos als locals però Kalinic va caçar la segona opció i va assistir a Tobey baix l’anella per al 2+0. Davies va anotar per dues vegades per a empatar el partit a 68 però Williams va traure personal i no va perdonar des del tir lliure. Kuric va convertir des de la mitjana distància i Tobey va fallar el ganxo per a arribar amb empat a 70 amb deu minuts per jugar.

Una bona circulació de pilota va acabar amb Tobey penjant-se del cércol i després de la recuperació, Williams va traure personal de tirs lliures, aprofitant els dos. Després de la pèrdua blaugrana i el rebot ofensiu de Tobey, Van Rossom va ficar un triple que va portar a Jasikevicius a parar el partit. Williams després d'un rebot ofensiu de San Emeterio va allargar el parcial taronja fins a un 0-9 per al 70-79 abans que Calathes ficara la primera de l'equip local en l'últim acte. Van Rossom va trobar a Tobey per a baixar un alley-oop malgrat la falta rebuda i va anotar l'addicional per a tornar a posar els deu d'avantatge. I després de la bona defensa, el propi Tobey va anotar el triple per a forçar al fet que l'equip local tornara a parar el partit a sis i mig per al final amb 72-85. Calathes va anotar el triple i després en la pintura després de rebot ofensiu i Mirotic des del tir lliure posava el 79-85 abans d'un triple de Vives al qual va respondre Abrines amb un altre. Dubljevic va traure personal i no va perdonar i després de la defensa taronja, va haver-hi una tècnica a la banqueta local que Van Rossom va convertir en un altre punt des de la línia. En el canvi defensiu, Calathes va cometre personal sobre Williams, que en este viatge es va deixar un tir lliure. El Barça no va anotar malgrat tindre dues opcions des del triple en el següent atac i Dubljevic va traure falta per a entrar amb 82-94 en els últims dos minuts. La pressió blaugrana va recuperar una pilota per a la safata de Mirotic, però en la següent acció va haver-hi falta sobre Van Rossom. El Barça anotava ràpid, però cada intent de recuperació acabada donant tirs lliures a Van Rossom, que no perdonava, i una recuperació de Williams va permetre al base belga assistir a Dubljevic per a la centena. Millán Jiménez es va estrenar en la Liga Endesa amb una personal per a evitar la cistella fàcil i amb el triple de Mirotic, el partit va acabar amb el resultat de 90-100.