L'ALBA Berlín talla la ratxa taronja en la Turkish Airlines EuroLeague (92-100)

03/12/2020

Valencia Basket ha vist com es tallava la seua bona ratxa en la Turkish Airlines EuroLeague després de caure derrotat davant l'ALBA Berlín (92-100) en un partit en el qual va anar en quasi tot moment per darrere i on no va poder sobreviure als 17 triples de l'equip alemany i a un parcial de 0-14 en el tercer quart que li va fer posar-se fins a vint a baix. Encara que va tractar de reaccionar en l'últim acte i va arribar a col·locar-se a huit encara amb marge per a la remuntada, l'encert final de Thiemann va segellar la primera victòria d'un equip alemany a la Fonteta. Hermannsson (13 punts i 6 assistències) i Prepelic (13 punts) van ser els millors en el costat taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Josep Puerto, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un alley-oop baixat per Derrick Williams i dos tirs lliures de Dubljevic van encendre una ofensiva taronja que es va embossar en les primeres accions amb la defensa en zona plantejada per l'equip alemany des del primer segon. Sikma va propiciar que el partit començara 0-7, però l'equip taronja ho va retornar amb un parcial de 10-0 en unir-li dos triples de Van Rossom i Vives. Nikic i Giffey van tornar a posar per davant als visitants en arribar a la meitat del primer quart i un triple de Siva col·locava el 10-14. Williams des del tir lliure va tornar a anotar però un triple de Granger i una cistella de Schneider després de rebot ofensiu posaven el 12-19 abans d'un triple de Vives. Schneider ho va retornar però Williams va trobar el camí a l’anella i Vives va traure falta de tirs. Però el conjunt alemany continuava trobant encert, ara amb possessions més llargues, per a mantindre la seua renda, que va pujar a huit punts amb el triple de Lo. Nikola Kalinic ho deixava en 21-27 en acabar el primer acte.

Un triple de Hermannsson va ser replicat per un altre de Giffey i encara que l'islandés va repetir l'encert des de darrere de la línia, Thiemann també va anotar des de lluny, per al seté triple dels alemanys en dotze minuts. Pradilla va culminar una transició després d'un robatori de Kalinic, Olinde va anotar baix l’anella per a posar el 29-35 i Hermannsson va trobar a Tobey per a la cistella còmoda. Kalinic en carrera després d'una altra recuperació es va trobar amb un triple de Lo però Pradilla va anotar després del rebot ofensiu. Prepelic va convertir a la segona però l'ALBA continuava anotant per a mantindre el seu avantatge estabilitzat, i fins i tot augmentar-ho fins al 37-47 amb el triple de Olinde i el palmeig de Sikma. Prepelic va anotar un triple i Kalinic es va fabricar la cistella a taula però els alemanys responien a cada colp. San Emeterio va convertir primer de dos a passada de Dubljevic i després va clavar el triple des de la cantonada. I després d'una bona defensa, el tir en carrera de Kalinic va ser castigat amb tres tirs lliures que el serbi no va perdonar. L'última acció de la primera meitat va acabar amb una tècnica a Siva per protestar mentre al descans s'arribava amb 50-51.

El tir lliure de Sam va empatar el partit i un triple de belga tornava a posar per davant a l'equip taronja. Sikma i un triple de Giffey retornaven l'avantatge als alemanys, que es va ampliar al 54-60 amb un palmeig de Sikma i una cistella de Nikic. Un triple de Vives va ser respost per un altre de Granger i un 2+1 de Siva, la qual cosa unit a un triple de Giffey, dos tirs lliures de Thiemann i un triple de Granger ampliava el parcial a un 0-14 i posava el 57-74 al pas pel minut 26. Prepelic va tallar el parcial amb una cistella des de la mitjana distància, però l'equip alemany continuava anotant amb facilitat. A l'encert de Tobey contestava l'ALBA des del tir lliure i amb un triple de Mattiseck. Schneider col·locava per primera vegada la vintena de desavantatge encara que Hermannsson ho deixava en 65-83 amb deu minuts per jugar.

Dos triples seguits de Hermannsson i Prepelic i una cistella de San Emeterio van retallar el desavantatge taronja, que en l'últim acte si va trobar més energia en defensa, però Granger i Siva van castigar amb dos triples. Klemen va anotar el triple després de l'estratègia de fons però Granger també va convertir des de lluny abans de dues cistelles seguides de Tobey i Hermannsson i un triple del propi pivot taronja per a baixar la renda alemanya de la desena i portar a Aíto a parar el partit amb 83-92. Giffey va tallar el parcial amb una cistella de dos i Thiemann va convertir des de la mitjana distància però San Emeterio li va contestar amb una altra cistella de factura similar i Tobey va ficar el triple després d'un rebot ofensiu de Pradilla per al 88-96 a dos i mig del final. Thiemann va tornar a anotar dues vegades des de la mitjana distància per a anul·lar les opcions de remuntada taronja en un partit que va acabar amb el resultat de 92-100.