Valencia Basket suma de nou en Liga Endesa en la pista del Urbas Fuenlabrada (61-68)

05/12/2020

Valencia Basket va sumar des de la defensa el seu sisé triomf en la Liga Endesa per a imposar-se en la pista del Urbas Fuenlabrada per 61-68. Després d'una primera part plena d'imprecisions per tots dos costats, l'equip taronja va deixar en sis punts en el tercer quart i va tindre cinc minuts sense anotar a un dels millors atacs de la Lliga Endesa per a aconseguir un parcial de 2-20 que va ser clau per a la sort del partit. Quan el Urbas Fuenlabrada va tractar de reaccionar en l'últim quart tractant de jugar ràpid, tres triples seguits de l'equip taronja van tallar l'intent d'acostament. La reacció final dels locals va arribar ja sense temps per a donar-li la volta al marcador però va deixar la renda taronja en set punts. Kalinic amb 12 punts i 7 rebots va ser el millor en el triomf.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. El capità taronja va ficar a taula la primera del partit per a replicar als tirs lliures de Thompson i encara que en l'inici l'equip madrileny va castigar les pèrdues, no aprofitava les segones opcions que aconseguia, com tampoc encertava l'equip taronja des de lluny. Un 2+1 de Meindl treia el partit d'eixe intercanvi d'errors per a posar el 7-2 abans d'una cistella de Prepelic. Les pèrdues permetien córrer al quadre madrileny per a anotar fàcil de la mà de Meindl, però Klemen va assumir la responsabilitat en atac amb sis punts seguits per a mantindre el partit equilibrat. Un triple de Vene va posar el 14-10 al pas pel minut 7 però Williams li va contestar amb un altre i Tobey va retornar l'encert de Kloof. El segon triple de Williams va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja amb el 16-18 i un nou encert llunyà de Hermannsson va ampliar el parcial per a arribar al final del primer quart amb 16-21.

Pradilla a passada de Hermannsson va ampliar el parcial fins a un 2-13 abans que els primers punts de Trimble arribaren des del tir lliure. La maquinària ofensiva del millor anotador de la Lliga Endesa va començar a funcionar després d'això i Emegano va posar el 22-23 abans que el partit tornara a caure en un intercanvi d'errors en el tir i pèrdues fins a la meitat del segon acte. Prepelic baix l’anella va moure de nou el marcador i San Emeterio es va fabricar la cistella després de provocar la pèrdua de Meindl, encara que el brasiler va anotar des de la mitjana distància i Thompson va ficar el ganxo per al 26-27 a tres minuts del descans. Kalinic es va deixar un des del tir lliure i Vene va empatar el partit des de la mitjana distància. Hermannsson es va fabricar el corredor fins a l’anella, Kloof va ficar el triple i l'islandés va fallar el llançament final de la primera part per a arribar amb 31-30 al descans.

Dubljevic va ficar la primera de la segona meitat després d'una bona circulació de pilota i Thompson va introduir en el seu propi cércol el tir de Williams però Trimble i Eyenga mantenien per damunt als locals. La defensa taronja va millorar en les següents accions i va permetre córrer al Valencia Basket. Vives i Kalinic amb sengles safates en transició van obrir un parcial que van allargar el propi aler serbi des de la mitjana distància i Derrick Williams amb un 2+1 per a posar la màxima renda fins a eixe moment. L'equip taronja va provocar la pèrdua amb la seua pressió i Kalinic va convertir des de la mitjana distància. Williams va convertir a la segona després d'una altra bona defensa per a posar el 35-47 i Meindl amb una safata va tallar el parcial taronja en 0-13 després de més de cinc minuts sense anotar. Kalinic es va fabricar primer la canastra amb addicional i després la canastra des de la mitjana distància per a fer créixer l'avantatge taronja i arribar amb 37-52 amb deu minuts per jugar.

Tobey va fer créixer el parcial fins a un 2-20 abans que Eyenga ho tallara des del tir lliure. Trimble i Vene van desembossar un poc l'ofensiva fuenlabrenya i van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 42-54 a set minuts i mig per al final. El quadre local volia córrer després de les fallades en el tir del Valencia Basket, però un triple de San Emeterio va tallar el parcial madrileny i un altre de Van Rossom defensava la renda taronja en arribar a la meitat de l'últim quart. Després d'una altra bona defensa, el tercer triple seguit, obra de Hermannsson portava a Juárez a parar el partit amb la primera ocasió en la qual València Basket es posava vint a dalt (43-63). Trimble tractava de fer reaccionar als seus des del tir lliure, però Tobey i el tercer triple de Hermannsson no li deixaven inquietar l'avantatge taronja. Meindl i Kloof van protagonitzar un altre arreó local castigant les pèrdues del Valencia Basket i Millán Jiménez va entrar en el partit però el rellotge ja corria en contra de l'equip madrileny, que va tancar el partit amb un ampli parcial a favor perquè el resultat final fora de 61-68.