Una gran segona mitat certifica el tretzé triomf (79-51)

06/12/2020

Valencia Basket ha tornat a sumar en la Fonteta enfront d'un gran rival com Movistar Estudiantes i es manté en la zona alta de la classificació. Les xiques de Rubén Burgos van exhibir una gran versió per a tancar el partit a base de defensa i encert exterior en la segona mitat i sumar així el seu tretzé triomf de la temporada.

No va ser un inici fàcil de partit per a Valencia Basket. Movistar Estudiantes li va imprimir una alta velocitat al joc i va trencar una vegada i una altra la defensa taronja amb contraatacs que finalitzava Nyingifa. No obstant això, les taronja es van mantindre gràcies a l'encert d'Ouviña i Gülich. Allen inclús donava avantatge a les de casa, encara que Knight s'encarregava d'anul·lar-lo des del perímetre. Un 2+1 de Trahan Davis i una altra bona acció d'Ouviña donaven avantatge després dels primers deu minuts (24-19).

Juskaite i Burani inauguraven el segon a base de triples. La lituana repetia, i secundada per Allen, estiraven la diferència fins al +11, que era la màxima taronja fins al moment. Però un triple de Carter marcava el camí a les madrilenyes per a tornar al partit. De la seua mà es va reduir la diferència, i Da Silva i Nyinginfa també van encertar per a que esta no tornara a disparar-se. Així i tot Valencia Basket es mantenia per damunt en el marcador al descans (44-39).

Dos tirs lliures de Juskaite i una bona penetració de Queralt obrien el tercer. La lituana començava a fer mal a la defensa estudiantil, que veia com tornava la màxima diferència i el partit es detenia amb temps mort. A més Valencia Basket també elevava el llistó defensiu, i a Movistar Estudiantes li costava molt anotar. A poc a poc l'atac taronja va començar a trobar més jugadores entonades, i la velocitat de Queralt i l'encert de Gülich, que va començar a connectar bé amb Trahan- Davis, posaven el +11 de nou de cara al parcial definitiu (58-47).

El joc exterior taronja tornava a castigar en l'inici del quart. Trahan-Davis primer, Juskaite després, i Allen finalment, van encertar des del perímetre per a acabar de trencar el partit i provocar novament el temps mort rival. Ho intentava Estudiantes, però el bon fer de Celeste en el pal i els triples que no deixaven d'arribar, continuaven ampliant la diferència. Era esta vegada Ouviña la que castigaba, i amb els seus dos encerts, tancava la victòria taronja. Triomf sòlid davant d'un bon rival, que reitera el gran nivell de les de Rubén Burgos per a continuar competint per tot.