La setmana comença amb una derrota a la Fonteta davant Zenit St. Petersburg (72-85)

08/12/2020

Valencia Basket va perdre davant el Zenit St. Petersburg per 72-85 un partit en el qual va jugar una bona primera meitat, es va vore per darrere a causa de l'encert rus en el tercer quart i quan va remuntar per a posar el 72-75 amb 2:30 per jugar, tres tècniques i la desqualificació de Nikola Kalinic van ser decisives en la resolució de l’encontre. Dubljevic, amb 18 punts, va ser el millor en el costat taronja

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Una safata del base català va ser replicada per un mat de Gudaitis, però una altra bona circulació de pilota va acabar amb una cistella fàcil de Prepelic. Hollins i un triple de Will Thomas van posar per primera vegada per davant a l'equip rus amb el 4-7. Un palmeig de Dubljevic va ser contestat per un triple de Hollins i Gudaitis va castigar la pèrdua corrent per a posar el 6-12 al pas pel minut 4. Dubljevic va convertir a passada de Kalinic i encara que l'equip taronja va millorar defensivament en les següents accions, tampoc aconseguia anotar davant un bon plantejament defensiu visitant fins a un ganxo després de rebot ofensiu de Tobey. Poythress va posar de nou sis a dalt als russos però Hermannsson es va fabricar la safata per a deixar-ho en 12-16 al final del primer quart.

Tobey des del tir lliure i San Emeterio amb una safata retallaven i després d'una recuperació, Van Rossom va convertir la pilota penjada en l'empat a 18. Poythress assumia el protagonisme ofensiu en el Zenit però un 2+1 del base belga tornava a canviar el signe del partit. Dubljevic per dues vegades defensava la renda local encara que el quadre rus va trobar un poc d'encert ofensiu i Hermannsson no es va deixar res des del tir lliure per al 27-24 a cinc minuts del descans. San Emeterio va ficar el primer triple taronja i la falta ofensiva de Gudaitis li va donar tirs lliures a Dubljevic, que va convertir només un. Després d'encadenar diverses bones defenses, una acció individual de Van Rossom va elevar la renda taronja a set i va portar a Xavi Pascual a parar el partit amb 33-26. Pangos va ficar el triple però Dubi es va fabricar el ganxo i Hermannsson la safata amb oposició per a defensar l'avantatge local. Poythress i un encert de Hollins van apretar el marcador però Dubljevic va guanyar la línia de fons per a ficar el seu punt 13 en la primera meitat i manar el partit al descans amb 39-33.

Hollins va obrir la segona meitat amb cinc punts seguits per a tornar a apretar el marcador i Poythtress li va donar la volta al marcador amb un parcial de 0-7 per al 39-40. Prepelic des del tir lliure va ficar els primers punts després de la represa però Pangos continuava trobant a Poythress baix l’anella per a mantindre a dalt als russos. Un palmeig de Dubljevic va ser replicat per un 2+1 de Pangos i Kalinic en una acció individual empatava el partit a 45 al pas pel minut 24. Dos triples seguits de Vives van ser contestats per cinc punts de Ponitka i un mat de Will Thomas però Kalinic a passada de Hermannsson mantenia un punt a dalt al Valencia Basket (53-52) abans d'un triple de Hollins. Vives continuava mantenint a l'equip en atac, esta vegada amb una safata, i encara que Will Thomas va ficar el triple, Dubljevic li va contestar amb un altre. Kalinic es va fer gran en la pintura per a convertir, però un triple de Pangos va obrir un parcial favorable als russos per a deixar el marcador en 60-65 amb deu minuts per jugar.

Williams va traure personal en la primera acció de l'últim acte i va ficar els dos tirs lliures però Rivers va convertir cinc punts seguits per al 62-70 a huit minuts del final. San Emeterio va ficar el tir per elevació en transició i després d'un parell de bones defenses, Van Rossom va trobar a Tobey baix l’anella per a posar a quatre a l'equip taronja amb cinc minuts per jugar (66-70). Zubkov va anotar a anella passada i Ponitka va ficar el triple per a tornar a estirar a nou la renda russa abans d'un mat a la segona de Tobey i una safata en transició de Kalinic. Van Rossom va ampliar el parcial taronja amb una acció individual abans que li xiularen una tècnica per protestar al base belga i dues tècniques a Kalinic, que va ser eliminat del partit, amb 72-75. Pangos va ficar tres tirs lliures i després de la falta en atac, va haver-hi una altra falta en atac al quadre taronja. Rivers baix l’anella va posar el 72-80 i després de l’errada taronja, Hollins va matar el partit amb un triple. Els últims segons només van servir per a deixar el marcador final en 72-85.