Prepelic segella l'octava en un partit duríssim davant el subcampió d'Europa (76-74)

10/12/2020

Una cistella de Klemen Prepelic sobre Dogus Balbay sobre la botzina va permetre al València Basket sumar la seua huitena victòria de la present Turkish Airlines EuroLeague. Mike Tobey va destacar amb 21 punts i 27 de valoració.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. L'ala-pivot aragonés baix l’anella va replicar per dues vegades a les dues cistelles inicials dels turcs però Anderson i dos triples seguits de Larkin van posar el 4-12 al pas per la meitat del primer acte. Després del temps mort, Dubljevic va ficar el primer triple taronja però Micic i el tercer triple de Larkin van pujar la renda visitant a deu punts (7-17 min.7). Un palmeig de Tobey i un triple de Williams retallaven un poc i Kalinic en una acció personal remuntant per línia de fons col·locava a cinc al quadre taronja. Un triple de Prepelic va replicar a la cistella de Dunston i Tobey als tirs lliures del center turc per a arribar amb 19-23 al final del primer quart.

Un tir lliure de Tobey i una cistella de Tobey baix l’anella van obrir el segon acte i malgrat la cistella de Micic, un 2+1 de Williams va empatar el partit a 25. Un triple de Tobey va posar per primera vegada per davant al quadre taronja i el propi pivot nord-americà va baixar un alley-oop manat per Van Rossom per a mantindre a dalt a l'equip taronja. Valencia Basket va tancar el seu cércol en les següents accions i Hermannsson va trobar a Kalinic baix l’anella per a la cistella fàcil que col·locava el 32-27. Micic va tallar el parcial taronja en 10-2 i Anderson i Dunston van posar a un als turcs des del tir lliure. Vives es va deixar un des de la personal però després va trobar el camí fins a la cistella per a defensar la curta renda taronja. Hermannsson va trobar a Dubljevic baix l’anella i encara que Singleton va clavar el triple, Van Rossom li ho va retornar. Anderson va ficar el triple i la jugada final, que es va haver de repetir, no va moure el marcador per a arribar al descans amb 40-38.

Vives va ficar la primera de la segona meitat però Micic i un triple d'Anderson van empatar el partit a 42. Micic va posar de nou per damunt a l'Anadolu Efes però un triple de Williams va tornar a canviar el sentit del partit. Un 2+1 d'Anderson va trobar la rèplica d'una safata de Van Rossom i un triple de Dubljevic col·locava el 50-49 al pas pel minut 25 abans d'una tècnica a Kalinic. Anderson va tornar a canviar el comandament del partit però Williams va esmaxar en transició per a mantindre el partit equilibrat. Un mat de Tobey va respondre a la cistella de Micic però Beaubois i Singleton van encadenar dues cistelles per a donar una xicoteta renda als visitants i una cistella en acció personal de Micic ho deixava en 54-60 amb deu minuts per jugar.

Tobey baix l’anella va tallar el parcial en 0-8 i Prepelic va anotar des de la mitjana distància. Després d'una recuperació, Hermannsson va ampliar el parcial taronja amb un tir per elevació i Kalinic aprofitant una distracció de la defensa turca va retornar el 8-0 i va tornar a empatar el partit, en este cas a 62. Anderson va tornar a anotar per a l'Anadolu Efes però Hermansson mantenia funcionant la caldera ofensiva taronja. Tobey va convertir després de rebot ofensiu per a mantindre el partit empatat i San Emeterio va anotar en acció individual per a posar dos a dalt a l'equip taronja amb cinc minuts per jugar. Tobey va baixar un alley-oop per a respondre als tirs lliures de Singleton i Beaubois va empatar el partit a 70. Valencia Basket va defensar bé les següents accions però no trobava res en atac per a moure el marcador fins a una passada d'Hermannsson per a Tobey baix l’anella. El triple de Moerman no va entrar i Williams va convertir la cistella sobre la botzina de possessió per a entrar quatre a dalt en l'últim minut. Micic va ficar el triple per al 74-73 i després de la pèrdua taronja, es va xiular falta sobre la penetració de Larkin, que es va deixar el segon per a empatar el partit a 74. L'equip turc gastava les personals per a evitar el tir i es va ficar en prima deixant 4.3 segons per a l'última jugada taronja. Klemen Prepelic va assumir la responsabilitat i el seu tir des de la mitjana distància va entrar per a assegurar la huitena victòria taronja en la Turkish Airlines EuroLeague per 76-74.