Valencia Basket trenca la seua maledicció guanyant en la pista de Olympiacos (85-96)

16/12/2020

Valencia Basket va acabar amb la seua particular maledicció en guanyar-li al Olympiacos per 85-96 a Atenes 17 anys després de l'última victòria davant este rival. L'equip taronja va controlar el partit des de l'inici amb una gran primera meitat de molt d'encert i va aguantar l'agressivitat de la defensa grega en la segona part per a acabar certificant la seua novena victòria en l'Eurolliga. Dubljevic amb 20 punts i Williams amb 16 van destacar en un gran triomf coral amb set jugadors amb 8 o més punts.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple de San Emeterio va replicar als cinc punts inicials de Jean-Charles i un 2+1 del propi aler càntabre va posar per davant al quadre taronja. Després d'una recuperació, Prepelic va connectar amb Dubljevic per a la cistella que posava el 5-8. Un triple i un tir lliure de Labeyrie van estirar un poc la renda taronja fins als cinc punts, però l'entrada de Printezis va activar l'ofensiva grega. Un triple de Tobey i una acció individual de Prepelic van obrir un parcial que va mantindre obert Labeyrie en transició per a posar per primera vegada la desena d'avantatge (9-19 min.8) en una acció en la qual va eixir lesionat Printezis. Sloukas des del tir lliure va tallar el parcial en 0-7 però Kalinic es va fabricar la cistella en la pintura. Spanoulis i l'aler serbi de Valencia Basket van intercanviar tirs lliures i Williams des de la personal donava resposta al triple de Vezenkov per a deixar el marcador en 16-25 al final del primer quart.

Spanoulis va començar el segon acte anotant en acció individual i la cistella amb addicional de Tobey va ser replicada per un 2+0 de Martin. Hermannsson va clavar el triple per a posar el 20-31 i Williams primer trobava a Dubljevic en el pal mitjà per a la cistella per elevació i després culminava la transició per a portar a Bartzokas a parar el partit a set i mig per al descans amb 22-35. Dues cistelles seguides de Vezenkov van baixar la renda de la desena i Martin des del tir lliure la baixava fins al 28-35 abans d'un robatori de Vives i un impressionant mat en transició de Williams. Spanoulis va ficar el triple i McKissic va continuar arrapant des del tir lliure per a acostar a cinc als grecs abans d'un ganxo de Dubljevic i una cistella de Kalinic en acció individual. Un nou robatori de Vives va acabar amb un palmeig de Dubljevic que tornava a posar la renda taronja per damunt de la desena amb el 32-43. Kalinic va palmejar dins el seu propi tir i encara que Olympiacos continuava anotant des del tir lliure, San Emeterio feia el mateix. Després d'una bona defensa, Prepelic va castigar amb el triple res més arribar però Olympiacos va recuperar la pilota i Harrison va aconseguir traure el 2+1. Prepelic va traure la personal en l'última de la primera part per a manar el partit al descans amb 39-52.

Olympiacos va eixir a mossegar en defensa amb gran agressivitat després de l'intermedi i Sloukas va ficar amb un triple la primera cistella de la segona meitat. Livio col·locava el 44-52 abans que Labeyrie convertira dos des del tir lliure, Prepelic un altre de la tècnica a Bartzokas i Dubljevic anotara baix l’anella en l'acció següent. Després d'una bona defensa, el capità taronja va ampliar el parcial amb un triple per a posar el 44-60 i malgrat la cistella de McKissic, Dubljevic seguia amb el seu moment d'inspiració anotant un ganxo impossible sobre la botzina de possessió. Sloukas va ficar el triple i McKissic es va penjar després de la recuperació. Prepelic va aprofitar l'espai per al triple però Jean-Charles li ho va retornar per a posar el 54-65 a quatre minuts per al final del tercer quart. Dubljevic i Williams van mantindre obert el festival triplista amb dos encerts seguits per a posar una màxima de +17 (54-71) abans de la cistella d'Hassan Martin i un triple ben defensat de Sloukas. McKissic va allargar el parcial fins a un 7-0 però Williams ho va tallar amb el seu segon triple. Martin continuava fent mal baix l’anella i McKissic es va penjar per a baixar la renda taronja de la desena. Tobey va ficar l'última del tercer quart per a deixar-lo en 65-76 a deu minuts del final.

El propi Tobey rebotejava en atac per a ficar la primera de l'últim quart abans del triple de McKissic, però Tobey trobava a Kalinic baix l’anella per a la cistella. Sloukas des del tir lliure i Jean-Charles amb un 2+0 posaven el 72-80 però una recuperació de Hermannsson i un alley-oop baixat per Williams donaven energia a l'equip taronja en el seu pitjor moment. Ficat en bonus des de molt prompte, Olympiacos convertia des del tir lliure per a acostar-se fins el 74-82 amb quatre i mig per jugar abans que una bona circulació acabara en un mat de Tobey. Jean-Charles i Williams intercanviaven cistelles i Hermannsson va habilitar a Kalinic per a la cistella baix l’anella. Una recuperació va acabar amb el propi Kalinic traient la falta de tirs per al 76-90 ficats ja en els últims tres minuts. Vezenkov des del tir lliure i Sloukas apretaven el marcador per a un Olympiakos que es negava a soltar-se del partit però dos tirs lliures de Dubljevic protegien la renda taronja. Els últims compassos només van servir per a deixar el marcador final en 85-96.